Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oletko koskaan tehnyt sipulille näin? Jamie Oliverin käänteentekevä kikka hämmästyttää: Saa ruoan maistumaan paremmalta

1:22Näin grillaat sipulista täydellisen lisukkeen
Julkaistu 26.08.2020 17:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Maailmanlaajuisesti tunnettu kokki Jamie Oliver jakoi Instagramissa yllättävän niksin sipulin käyttämiseen ruoanlaitossa, kertoo brittilehti Mirror.

Videolla niksi täydelliseen sipuliherkkuun, jonka voit valmistaa avotulella!

Televisiosta tuttu brittikokki Jamie Oliver kertoo käänteentekevästä sipuliniksistä, jolla hän saa lempipastaruokansa maistumaan entistäkin paremmalta. Oliver kokkasi italialaiseen ruokaan keskittyvässä ohjelmassaan mehevää tonnikala-katkarapupastaa hapanimeläkastikkeessa. Pastan valmistamisessa Oliver hyödynsi italialaiselta Nonna Rosannalta oppimaansa sipuliniksiä, jolla saa sipulit maistumaan vähemmän kitkeriltä.

Oliver kertoi niksistä Instagram-seuraajilleen:

– Käytän hänen niksiään ja pesen pilkotut sipulit tehdäkseni niistä miedomman makuisia. Kosteus tekee sipuleista myös erityisen makeita niiden kypsyessä.

Pistävä haju ja karvas maku johtuvat sipulissa olevista rikkihappoyhdisteistä ja tiosulfinaateista. Nämä yhdisteet vapautuvat sipulista siinä vaiheessa, kun pilkot sen: sipulin oma rikkipohjainen puolustusjärjestelmä aktivoituu, jotta hyönteiset ja eläimet eivät söisi sitä. 

Kun peset rikkihappoyhdisteet pois, poistuu samalla suurin osa sipulin katkeruudesta. Kikkaa kannattaa siis kokeilla, jos haluat ruokaan erityisen pehmeitä ja makeita sipuleita. 

Älä paista sipuleita liikaa

Muista myös, että sipuli kannattaa aina kuumentaa maltillisesti. Sitä ei ole tarkoitus kärventää pannulla, vaan kuullottaa kypsäksi lempeästi. Liika paistaminen pilaa sipulin hyvän ominaismaun. 

– Maun tulee jäädä tasapainoiseksi, hieman makeaksi. Salaatteihin sipulit on hyvä aina marinoida öljy-viinietikkaseoksessa, koska kaikki eivät voi syödä raakaa sipulia. Blinien lisäkkeeksi ja mätitarjoiluun kannattaa valita mietoa, makeaa sipulia tai huuhtaista voimakas sipulihakkelus siivilässä, MTK:sta muistutettiin alkuvuodesta,

Keittiössä kannattaa kokeilla rohkeasti erilaisia sipuleita. Tavallisten, keltaisten ruokasipulien lisäksi ostoskoriin kannattaa napata myös punasipulia, valkosipulia, purjoa, ruohosipulia, salotti- ja ryvässipulia, makeaa sipulia, salaatti- ja jättisipuleita silloin, kun on niiden satokausi.

Lue myös: Mitä eroa punasipulilla ja keltasipulilla oikeasti on? Tästä tiedät, kumpi kannattaa valita ruokaan

Lähteet: Mirror, MTK

Lisää aiheesta:

Sipulia ei koskaan saisi valmistaa näin – maku menee pilalleTässä on paras tapa sipulin pilkkomiseen: Ei kyyneleitä!Pirjo muistuttaa, mitä sipulille ei koskaan kannata tehdä – nappaa sipulivinkit: "Ratkaiseva tekijä ruokien maun kannalta"Älä heitä pois! 4 nerokasta tapaa käyttää sipulin kuoria ruoanlaitossa – joukossa todellinen yllättäjäTiesitkö tätä sipulista? Ei koskaan saisi valmistaa näin – maku menee pilalleTiesitkö tätä sipulista? Ei koskaan saisi valmistaa näin
RuokaRuoanlaittoJamie OliverMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • Eilen11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • Eilen09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • Eilen08:22
    Kasvikset

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan

  • ke17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta