Hans Välimäellä selkeä sipulisuosikki: "Enemmän makua kuin kelta- tai punasipulissa"

shutterstock_100129898
Shutterstock

Huippukokki Hans Välimäelle on selvää, minkä sipulilajikkeen hän valitsee ruoanlaittoon.

Erityisen hienostuneen makuinen salottisipuli on perinteisesti kuulunut huippukokkien suosikkeihin. Hans Välimäki kertoo Makuja.fi-sivustolle liputtavansa niin ikään kuuluisan salottisipulin puolesta – kelta- ja punasipulin sijaan.

TIESITKÖ? Salottisipuli tunnetaan sipulina, jota etenkin huippukokit hehkuttavat. Muodoltaan pitkänomaiset ja väriltään hieman keltasipulia ruskeammat salottisipulit ovat erityisen hyvässä maineessa siksi, että niiden rakenne hajoaa helposti esimerkiksi kastikkeisiin ja pitkään haudutettaviin ruokiin.

– Käytän salottisipulia ja erityisesti banaanisalottisipulia, koska se on helpompi kuoria kuin tavallinen salottisipuli. Siinä on mielestäni enemmän makua kuin esimerkiksi kelta- tai punasipulissa, Välimäki kertoo.

Etenkin perinteiseen keltasipuliin huippukokki suhtautuu varauksella, sillä keltasipulit ovat usein maultaan liian voimakkaita Välimäen makuun.

– Keltasipuli on varsinkin aika äreä aika usein ja sellainen makea ja ärhäkkä. Mielestäni salottisipuli on maukkaampi ja miedompi, huippukokki toteaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!