Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäellä selkeä sipulisuosikki: "Enemmän makua kuin kelta- tai punasipulissa"

Shutterstock
Julkaistu 08.08.2015 08:01
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Huippukokki Hans Välimäelle on selvää, minkä sipulilajikkeen hän valitsee ruoanlaittoon.

Erityisen hienostuneen makuinen salottisipuli on perinteisesti kuulunut huippukokkien suosikkeihin. Hans Välimäki kertoo Makuja.fi-sivustolle liputtavansa niin ikään kuuluisan salottisipulin puolesta – kelta- ja punasipulin sijaan.

TIESITKÖ? Salottisipuli tunnetaan sipulina, jota etenkin huippukokit hehkuttavat. Muodoltaan pitkänomaiset ja väriltään hieman keltasipulia ruskeammat salottisipulit ovat erityisen hyvässä maineessa siksi, että niiden rakenne hajoaa helposti esimerkiksi kastikkeisiin ja pitkään haudutettaviin ruokiin.

– Käytän salottisipulia ja erityisesti banaanisalottisipulia, koska se on helpompi kuoria kuin tavallinen salottisipuli. Siinä on mielestäni enemmän makua kuin esimerkiksi kelta- tai punasipulissa, Välimäki kertoo.

Etenkin perinteiseen keltasipuliin huippukokki suhtautuu varauksella, sillä keltasipulit ovat usein maultaan liian voimakkaita Välimäen makuun.

– Keltasipuli on varsinkin aika äreä aika usein ja sellainen makea ja ärhäkkä. Mielestäni salottisipuli on maukkaampi ja miedompi, huippukokki toteaa.

Lisää aiheesta:

Mitä eroa on keltasipulilla, hopeasipulilla ja punasipulilla? Valinnallasi on väliäMitä eroa punasipulilla ja keltasipulilla oikeasti on? Tästä tiedät, kumpi kannattaa valita ruokaanKäytätkö kelta- vai punasipulia? Terveyspommista paljastui uutta tietoa – yksi sipuli ylitse muidenKokeile Hans Välimäen takuuvarmaa ja helppoa tomaattilisuketta – tarvitset vain muutaman ainesosan!Punasipuli, keltasipuli ja kevätsipuli – näihin ruokiin eri lajikkeet sopivat!Tätä sipulia ei kannattaisi koskaan syödä raakana
VihanneksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Vihannekset
  • 31.8.12:46
    Syöpä

    Syötkö jo näitä? Tietyt vihannekset saattavat pienentää suolistosyövän riskiä

  • 23.7.17:01
    Ruokakauppa

    "Ei kehtaa pitää myynnissä täyteen hintaan" – loimaalaiskauppa taklaa hävikkiä "euron laareilla"

  • 14.7.15:09
    Paprika

    Yksi niksi tekee paprikasta vastustamattoman – oletko jo kokeillut?

  • 6.5.07:44
    Kasvikset

    Eikö puoli kiloa kasviksia päivässä täyty? "Close enough", sanoo uusi lautasmalli

  • 4.5.20:35
    Terveys ja hyvinvointi

    Hedelmät ja vihannekset eivät ole enää yhtä ravitsevia kuin 70 vuotta sitten – tässä syyt