Mies sai porttikiellon "syö niin paljon kuin jaksat" -ravintolaan, koska söi niin paljon kuin jaksoi

shutterstock_452514088
Kiinalaismiehen buffetsyöminen meni ravintolan mukaan överiksi. Kuvituskuva. Shutterstock

Kiinalaismiehelle lätkäistiin porttikielto buffetravintolaan, koska hän oli ravintolan omistajan mukaan syönyt liikaa.

Ruokalivelähetyksistään tunnettu kiinalainen Mr. Kang kertoo paikallisille medioille saaneensa yllättäen porttikiellon buffetravintolaan. Tapauksesta uutisoi Euroopassa muun muassa BBC. Herra Kang vieraili Kiinan Changshan kaupungissa sijaitsevassa Handadi Seafood BBQ Buffet -ravintolassa useaan otteeseen ja söi väitetysti valtavat määrät ruokaa. 

Kang itse kertoo syöneensä ensimmäisellä vierailullaan noin 1,5 kilon verran siansorkkia. Toisella visiitillä hän ahmi nelisen kiloa katkarapuja. Kangin mukaan ravintola syrjii nyt ihmisiä, jotka pystyvät syömään paljon ruokaa kerralla.

– Pystyn syömään paljon, onko se väärin? Kang kommentoi paikalliselle Hunan TV -kanavalle ja tähdensi, ettei yhtään hänen lautaselle ottamistaan ruoistaan päätynyt roskiin.

Ravintolan omistajan mukaan Kangin vierailut tulivat kuitenkin yritykselle liian kalliiksi. Lisäksi omistaja kertoi päättäneensä kieltää kaikki livelähetykset ravintolassaan.

– Joka kerta, kun hän tulee tänne, menetän muutamia satoja juaneja. Hän saattaa juoda 20 tai 30 pulloa soijamaitoa tai syödä koko tarjottimen täynnä siansorkkia. Kun muut ihmiset ottavat pihdeillä pari katkarapua, hän ottaa koko tarjottimen, omistaja tuskailee.

Kiinassa nyt tiukat lait ruokahävikkiä vastaan: Ravintola voi sakottaa, jos ruokaa jää lautaselle

Uutisesta on tullut viraalihitti Kiinan sosiaalisessa mediassa ja se on tavoittanut jo yli 250 miljoonaa katselukertaa Weibo-palvelussa. Asian nouseminen puheenaiheeksi johtuu myös presidentti Xi Jingpingin viime vuonna antamasta lausunnosta, jossa hän käski taistelemaan ruokahävikkiä vastaan.

– Haaskaus on häpeällistä ja säästäväisyys kunniallista, presidentti julisti viime vuoden elokuussa.

Paikalliset viranomaiset aloittivat viime vuonna ”operaatio tyhjä lautanen” -kampanjan vähentääkseen hävikin syntymistä. Ravintoloita muun muassa kehotettiin rajoittamaan myytävien ruoka-annosten määrää niin, että jos syöjiä on esimerkiksi neljä, annoksia myytäisiin vain kolme. 

Huhtikuussa Kiinassa hyväksyttiin uudet lait ruokahävikin pienentämiseen liittyen. Liiallinen hävikki ja suositut, ruoan ahmimiseen keskittyvät, mukbang-videot kiellettiin kokonaan. Vloggaajat voivat saada jopa 100 000 juanin eli noin 20 000 euron sakon, jos julkaisevat tällaisen videon. Ravintolat voivat puolestaan laskuttaa asiakkailtaan ekstraa, jos paljon tilattua ruokaa jää syömättä. Jos asiakkaat houkutellaan syömään liikaa ruokaa, voi toimija saada tästä 2000 euron sakon. Jos ravintolassa puolestaan syntyy paljon ruokahävikkiä, voi tästä seurata 10 000 euron sakko. 

Videolla: Muistatko vielä nämä ravintoloiden lastenlistan menneiltä vuosikymmeniltä?

Muistatko vielä nämä legendaariset ravintolat? Kurkkaa lastenlistat 1960–1990-luvuilta 1:06

Lähteet: News.com.au, BBC

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.