Modernit kasvis- ja vegaaniruoat ovat vallanneet tilaa laivojen joulubuffeteista, mutta Viking Linen mukaan perinteisten herkkujen suosio pitää pintansa silti vuodesta toiseen.
Laivayhtiö Viking Linelta kerrotaan, miten joulubuffet on muuttanut muotoaan vuosien saatossa. Perinteiset jouluruoat, kuten kinkku, laatikot ja alkuruokakalat kuuluvat edelleen buffetpöytään, mutta niiden rinnalle on ilmestynyt myös uudenlaisia antimia.
Vegaanisesta sillistä yllättävä hitti
Perinteisten jouluruokien rinnalle kehitetään joka vuosi uusia kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja.
– Munakoisosta valmistettu vegaaninen silli on noussut suosituksi. Myös jouluisiksi maustetut kasvisruoat ja -lisukkeet tekevät kauppansa. Tänä vuonna tarjoamme uutuusannoksena esimerkiksi glaseerattua tofua, inkivääriä ja tähtianista, Viking Linen ravintolapäällikkö Janne Lindholm kertoo.
Tallink Siljan laivoilla joulubuffet on katettuna 17.11.-25.12 (Tallink Shuttle -laivoilla 15.1.2022 asti). Jouluantimissa on reitistä riippuen huomioitu suomalaiset ja virolaiset perinneruoat, kansainvälistä keittiötä unohtamatta. Viking Linen laivoilla joulubuffet on saatavilla puolestaan 18.11.−26.12.
Joulupöydän rakentamisessa on kuunneltu matkustajien toiveita. Vaikka kasvisruoka- ja vegaanitrendi on vahva, kinkun asemaa joulupöydässä ei näytä uhkaavan mikään.
– Joulukinkkua menee laivoillamme vuodessa yhteensä 12 000 kiloa, eikä menekki ole yhtään hiipunut vuosien varrella. Joululaatikoista suosituin on perinteinen lanttulaatikko. Kaloista asiakkaillemme maistuvat parhaiten graavi ja savustettu lohi sekä perinteiset sillit.
