Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Michelin-ravintolalle murska-arvio: "Pöyristyttävästä" kokemuksesta viraalihitti – vielä hämmentävämpi on ravintolan vastine

Italialainen Michelin-ravintola sai murska-arvion. Kuvituskuva.
Italialainen Michelin-ravintola sai murska-arvion. Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 14.12.2021 10:20

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

"Haluaisitko itse syödä sitruunavaahtoa keittiömestarin suuta esittävästä kipsimuotista?", kysyy uutiskanava NBC:n Today-sivusto, joka kirjoittaa tuoreesta viraalihitiksi nousseesta Michelin-ravintolajupakasta. Jopa 200 euroa per henkilö maksanut illallinen osoittautui karvaaksi pettymykseksi. 

Eteläitalialainen Michelin-ravintola niittää parhaillaan kyseenalaista mainetta, kun siitä kirjoitettu arvostelu on noussut viraalihitiksi sosiaalisessa mediassa. 

27 ruokalajin illallisesta jäi käteen vain nälkä ja hämmennys

Bros. on eteläitalialaisen Leccen kaupungin ainoa Michelin-ravintola. Matka- ja ravintolabloggaaja Geraldine DeRuiter oli lukenut paikasta muutamia ylistäviä arvioita ja halusi matkata paikan päälle maistelemaan kaikkien aikojen nuorimman Michelin-kokin, Isabella Potìn, loihtimia antimia. Ravintolaa luotsaa myös tunnettu kokki Floriano Pellegrino.

– Olen tottunut kokeelliseen keittiöön ja käynyt Michelin-ravintoloissa. Odotin siis jotain poikkeuksellista ja hauskaa. En odottanut nälän aikaansaamaa neljän tunnin houreunta, DeRuiter kuvailee NBC:n Today-sivustolle.

DeRuiterin seurueeseen kuulunut ystävä jakoi Twitterissä kuvia ravintolaillasta. Jos päivitys ei näy, katso se täältä.

Sellaisen kokemuksen Everywhereist-bloggaaja Geraldine DeRuiter seitsemän ystävänsä kanssa kuitenkin omien sanojensa mukaan sai. DeRuiterin mukaan kokemusta ei voi kutsua edes illallisteatteriksi, koska varsinaista illallista 27 ruokalajia ei edes sisältänyt. Sen sijaan nainen kuvailee elämystä pelkäksi teatteriksi, todella, todella kalliiksi teatteriksi. 

– Tuntui kuin olisin hahmo Dickensin novellissa, sillä – en voi korostaa tätä tarpeeksi paljon – tarjolla ei ollut mitään lähellekään illallista muistuttavaa.

DeRuiterin mukaan kaikki 27 tarjoiltua "ruokalajia", olivat pieniä, outoja ja turhantarkkoja. Lisäksi lähes kaikki tarjoiltiin kylminä. Pikkuruisten ruokien joukossa oli muun muassa syötävää paperisilppua, etikkashotteja, ruokalusikallinen rapua, friteerattu juustopallo eltaantuneesta ricottasta sekä vajaa jäätelökauhallinen oliivijäätelöä.

"Meidät ohjeistettiin nuolemaan vaahto 'kokin suusta'"

DeRuiter otsikoi murskaavaan ravintola-arvostelunsa muotoon ”Söimme kaikkien aikojen kamalimmassa Michelin-ravintolassa”, joten ei ihmekään, että tekstistä tuli nopeasti viraalihitti. Kirjoitus saavutti vielä laajempaa huomiota, kun sen jakoi omalla Twitter-tilillään The New Yorkerin toimittaja Helen Rosner.

Jos päivitys ei näy, katso se täältä.

"Yksi annoksista – sitrusvaahto – tarjoiltiin kipsimuotista, joka oli tehty kokin suun näköiseksi. Ruokailuvälineet puuttuivat ja meidät ohjeistettiin nuolemaan vaahto kokin suusta", kuvailtiin DeRuiterin tekstissä.

– Herranjumala, tämä on todella pöyristyttävää, New Yorkerin toimittaja Helen Rosner kirjoitti Twitterissä.

"He ovat joko komedianeroja tai sitten sadisteja"

Myös ravintolan palvelu oli omalaatuista, eivätkä tarjoilijat kertoneet missään vaiheessa ruokalajeista tai tulevista tapahtumista. Jos pöydästä yritti poistua pitääkseen pienen tauon, tarjoilijat komensivat ruokailijat takaisin istumaan. Jälkiruoaksi tarjoiltiin muun muassa "jäätynyttä ilmaa", joka ehti sulaa ennen syömistä. Tämän jälkeen illalliseuruetta pyydettiin poistumaan ravintolasta.

– Mutta olivatko he vapaita? Eivät he olleet. Heidät johdatettiin ravintolan "laboratorioon", jossa televisiossa pauhasi extreme-urheilu ja kokki tarjoili ”koomisen pieniä viipaleita feikkijuustoa”, Today-sivustolla kuvaillaan tilannetta.

Outo illalliskokemus maksoi lopulta 130–200 euroa per henkilö.

– He ovat joko komedianeroja tai sitten sadisteja, ja se on ihan ok, jos yleisö odottaa sellaista, mutta me olisimme tavallaan halunneet syödä illallisen. 

Ravintolan vastine astetta hämmentävämpi

Tieto murska-arvostelusta tavoitti myös lopulta parjatun ravintolan, jonka edustajat kirjoittivat kolmisivuisen vastineen. Vastine julkaistiin kokonaisuudessaan Today-sivustolla ja se on herättänyt ehkä jopa enemmän hämmennystä kuin DeRuiterin kuvaama illallinen. Vastineessa on muun muassa piirustus miehestä hevosen selässä.

Vastineesta vitsailtiin Twitterissä. Jos päivitys ei näy, katso se täältä.

– Hyvän ruoan valmistaminen on kuin piirtäisi miehen hevosen selässä. Se ei ole niin vaikeaa, mutta suurin osa ihmisistä ihailee sinua, kokki Floriano Pellegrino kirjoittaa vastineessa.

Pellegrino vertaa piirustusta suurta yleisöä miellyttävään ruokaan, joka "ei ole taidetta". Vastineessa on mukana myös maalaus hevosesta ja miehestä, jota Pellegrino vertaa huippukokin työhön. Keittiömestari kertoo kuitenkin olevansa kyllästynyt tällaisiin taideteoksiin, joita museot ovat täynnä. Sen sijaan Bros.-ravintolan ruoka on Pellegrinon mukaan abstraktia taidetta, joka rikkoo taiteen rajoja. 

– Täytyykö taiteen olla kaunista? Ei välttämättä. Sen täytyy haastaa sinua ymmärtämään. Jos se on myös kaunista, se on vain plussaa. Nykytaide ei anna vastauksia, vaan tarjoaa sinulle upeita kysymyksiä. Nykykeittiön pitäisi tehdä sama asia.

Lopuksi Pellegrino vielä kirjoittaa, että ravintola tietää itse, mitä on tekemässä ja seisoo ylpeänä sen takana.

– Kiitämme, neiti XXX – en muista hänen nimeään – että pääsimme sinne, missä emme vielä ole perillä. Meiltä loppuivat ”Limoniamot” kesken, kiitos paljon, kokki kirjoitti kryptisesti viitaten lopussa parjattuun sitruunavaahtoannokseen.

Murska-arvion kirjoittanut DeRuiter puolestaan iloitsee Twitterissä ravintolan kirjoittamasta "odotetusti naurettavasta" vastineesta.

Jos päivitys ei näy, katso se täältä.

Lue myös: Mies sai porttikiellon "syö niin paljon kuin jaksat" -ravintolaan, koska söi niin paljon kuin jaksoi

Lähteet: Today, Insider

Lisää aiheesta:

Liittyykö tämä elokuva ravintola Noman sulkeutumiseen? Villejä spekulaatioita somessa: "Varaan pöydän viimeiselle illalliselle, ja…"Ravintola kyllästyi turhasta valittaviin asiakkaisiin – vastaa kipakasti vinkujille: "Emme osaa lukea tyhmien ajatuksia..."Asiakas tilasi vegaaniravintolassa hampurilaisen ja järkyttyi saadessaan vegaanisen hampurilaisen – ravintolalta eeppinen vastaus palautteeseenRavintoloitsija raivostui yhden tähden arviosta: "On v***umaista valehdella päin naamaa"Ravintoloitsija tylyttää negatiivisia arvioita antaneita asiakkaita: ”Vedä ruskea paperipussi päähäsi”Suomalaisravintoloitsijan vastaus töykeään palautteeseen saa yhä oudompia käänteitä – ”säikähdin tosissaan”
RavintolatRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 17.10.07:55
    Ruoka

    Jesse odotti Foodoran tilausta lähes kaksi tuntia – taustalta paljastui erikoinen toimintatapa: "Kusevat ravintoloiden muroihin"

  • 9.10.17:04
    Espoo

    IL: Alaston nuori nainen tuli espoolaisravintolaan kesken lounaan ja alkoi huutaa

  • 9.10.16:19
    Ruoka

    Taas yksi tunnettu ravintolayhtiö ongelmissa

  • 9.10.12:02
    Juomat

    Top 50 -listaus: Maailman parhaat baarit on valittu

  • 8.10.10:44
    Ruoka

    Huippukokin vinkki: "Nostaa monet arkiruoatkin heti vähän ravintolamaisemmaksi"