Monen suomalaisen pihalta löytyy runsasta satoa tuottava karviainen. Maa- ja kotitalousnaiset suosittelee testaamaan rohkeasti tätä sesongin herkkua.
– Hieman väheksytty puutarhamarja voi yllättää: karviaista voi käyttää raparperin tavoin, vinkkaa Maa- ja kotitalousnaiset tiedotteessaan.
Karviainen on Suomessa hyvin yleinen, mutta se on valitettavasti jäänyt hieman muiden puutarhamarjojen varjoon. Karviaista kannattaisi kuitenkin rohkeasti kokeilla, sillä se sopii niin makeisiin kuin suolaisiinkin kokkauksiin.
Lue myös: Moni ei ole tajunnut käyttää ruokakaupan edullista herkkua: "Ehdottomasti lautaselle roskiksen sijaan!"
Monikäyttöinen ja maukas säilöntämarja
Maa- ja kotitalousnaisten mukaan karviainen tuotiin Suomeen jo 1600-luvulla, jolloin se levisi kotipuutarhoissa 1900-luvun alkuun asti. Sitten pensaisiin levisi valitettavasti härmä, ja ne hävisivät. Sittemmin Suomeen tuotiin kuitenkin uutta tervettä karviaiskantaa.
– Karviainen on monikäyttöinen, maukas ja mainio säilöntämarja, yhdistyksestä muistutetaan.
