Karviaischutney

Karviaismarjat ovat herkullisia sellaisenaan, mutta niistä valmistat myös valloittavan lisukkeen suolaisille ruoille. Mausteinen chutney sopii liha- ja kanaruokien lisukkeeksi. Valmistus on helppoa ja nopeaa. Tee kerralla reilu annos, josta voit antaa lahjaksi vaikka ystävälle.

1 purkki

  • 1 l karviaismarjoja
  • 1-2 pientä sipulia silputtuna
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • 1 tähtianis
  • 1 kanelitanko
  • ¾ dl omenaviinietikkaa tai muuta vaaleaa viinietikkaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 3 ½ dl hillosokeria
  • mustapippuria myllystä maun mukaan

Valmistusohje

Putsaa karviaiset. Poista kannat ja laita marjat suoraan kattilaan.

Kuori sipulit ja silppua.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja pala tuoretta inkivääriä.

Lisää ainekset kattilaan.

Lisää joukkoon tähtianis, kanelitanko, viinietikka, sokeri ja hillosokeri. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä.

Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua hiljalleen noin 15-20 minuuttia.

Kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja anna jäähtyä noin puoli tuntia välillä sekoitellen.

Laita chutney kuumennettuun purkkiin ja säilytä viileässä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.