Karviaischutney

Karviaismarjat ovat herkullisia sellaisenaan, mutta niistä valmistat myös valloittavan lisukkeen suolaisille ruoille. Mausteinen chutney sopii liha- ja kanaruokien lisukkeeksi. Valmistus on helppoa ja nopeaa. Tee kerralla reilu annos, josta voit antaa lahjaksi vaikka ystävälle.

1 purkki

  • 1 l karviaismarjoja
  • 1-2 pientä sipulia silputtuna
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • 1 tähtianis
  • 1 kanelitanko
  • ¾ dl omenaviinietikkaa tai muuta vaaleaa viinietikkaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 3 ½ dl hillosokeria
  • mustapippuria myllystä maun mukaan

Valmistusohje

Putsaa karviaiset. Poista kannat ja laita marjat suoraan kattilaan.

Kuori sipulit ja silppua.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja pala tuoretta inkivääriä.

Lisää ainekset kattilaan.

Lisää joukkoon tähtianis, kanelitanko, viinietikka, sokeri ja hillosokeri. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä.

Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua hiljalleen noin 15-20 minuuttia.

Kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja anna jäähtyä noin puoli tuntia välillä sekoitellen.

Laita chutney kuumennettuun purkkiin ja säilytä viileässä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!