Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karviaischutney

Julkaistu 09.08.2013 12:32
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

1 purkki

  • 1 l karviaismarjoja
  • 1-2 pientä sipulia silputtuna
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • 1 tähtianis
  • 1 kanelitanko
  • ¾ dl omenaviinietikkaa tai muuta vaaleaa viinietikkaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 3 ½ dl hillosokeria
  • mustapippuria myllystä maun mukaan

Valmistusohje

Putsaa karviaiset. Poista kannat ja laita marjat suoraan kattilaan.

Kuori sipulit ja silppua.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja pala tuoretta inkivääriä.

Lisää ainekset kattilaan.

Lisää joukkoon tähtianis, kanelitanko, viinietikka, sokeri ja hillosokeri. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä.

Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua hiljalleen noin 15-20 minuuttia.

Kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja anna jäähtyä noin puoli tuntia välillä sekoitellen.

Laita chutney kuumennettuun purkkiin ja säilytä viileässä.

Lisää aiheesta:

PersikkachutneyOmenachutney – täydellinen lisuke lihalle tai kanalleHapanimelä tomaattichutneyJuustokuminalla maustettu punainen linssicurryPerunacurryRaparperichutney
HillotKananmunatonGluteenitonLaktoositonSadonkorjuuPäivän reseptiKasvisruoka

Karviaismarjat ovat herkullisia sellaisenaan, mutta niistä valmistat myös valloittavan lisukkeen suolaisille ruoille. Mausteinen chutney sopii liha- ja kanaruokien lisukkeeksi. Valmistus on helppoa ja nopeaa. Tee kerralla reilu annos, josta voit antaa lahjaksi vaikka ystävälle.

Hellapoliisi
Lisäkeruoat
Kastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Hillot
  • 15.08.202407:43
    Omenat

    Anun omenasose

  • 13.11.202313:31
    Hellapoliisi

    Persikkachutney

  • 07.10.202214:50
    Omenat

    Taivaallinen omenahillo

  • 09.07.202108:40
    mansikka

    Mansikkahillo – helppo ja perinteinen ohje

  • 22.10.202014:06
    Omenat

    Omenachutney – täydellinen lisuke lihalle tai kanalle