Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kurkun maku paranee yksinkertaisella tempulla

1:37Oletko koskaan tehnyt kurkulle näin? Tuiki tavallisesta vihanneksesta tulee huomattavasti parempaaKatso videolta ohje murskattuihin kurkkuihin.
Julkaistu 29.06.2025 17:31

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Avomaankurkut ovat nyt sesongissa – ja tällä hittikikalla saat niistä entistäkin parempia!

Kurkku on tomaattin jälkeen suomalaisten käytetyin vihannes. Juuri nyt avomaankurkku parhaimmillaan, tiedotti aiemmin Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry.

Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkasi MTV Uutisille muutama vuosi sitten näppärän kikan, joilla avomaankurkuista tai kasvihuonekurkuista saa entistäkin paremman makuisia. 

Lue myös: Pitääkö kurkkua kuoria vai ei? 5 faktaa suomalaisten suosikkivihanneksesta

– Kun kurkut murskataan ja annetaan tekeytyä mausteiden kanssa huoneenlämmössä, niin niiden maku paranee.

Pelkkä pesu riittää avomaankurkulle, eli sitä ei tarvitse kuoria. Kuoren saa halutessaan siloteltua juuresharjalla.

Katso jutun yllä olevalta videolta ohje murskattuihin kurkkuihin.

Lue myös: Edullinen, kevyt ja herkullinen – nappaa kotimainen superherkku nyt ostoskoriin!

Lisää aiheesta:

Jääkaapistasi löytyy "suoranainen kansallisaarre" – nyt ylistetään kotimaista suosikkiaAsiantuntijan niksi: Kurkusta paljon paremman makuista helposti!Oletko ikinä tehnyt näin kurkulle? Maku paranee!Kurkusta saa helposti paremman makuista – testaa Samulin kikkaa!Yllättävä temppu nostaa kurkkuviipaleet uudelle tasolle – testaa marinointikikkaOletko koskaan tehnyt kurkulle näin? Tuiki tavallisesta vihanneksesta saa helposti huomattavasti parempaa
RuokaKasviksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen18:55
    Jouluruoka

    Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"

  • Eilen06:47
    Makeiset

    Joulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?

  • ti19:02
    Halpa vs. kallis

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"

  • ti15:34
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • ma16:45
    Leivonta

    Lettuohje, jonka kaikki haluavat: Mäkisen mummon prätsykät hurmaavat