Avomaankurkut ovat nyt sesongissa – ja tällä hittikikalla saat niistä entistäkin parempia!
Kurkku on tomaattin jälkeen suomalaisten käytetyin vihannes. Juuri nyt avomaankurkku parhaimmillaan, tiedotti aiemmin Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry.
Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkasi MTV Uutisille muutama vuosi sitten näppärän kikan, joilla avomaankurkuista tai kasvihuonekurkuista saa entistäkin paremman makuisia.
Lue myös: Pitääkö kurkkua kuoria vai ei? 5 faktaa suomalaisten suosikkivihanneksesta
– Kun kurkut murskataan ja annetaan tekeytyä mausteiden kanssa huoneenlämmössä, niin niiden maku paranee.
Pelkkä pesu riittää avomaankurkulle, eli sitä ei tarvitse kuoria. Kuoren saa halutessaan siloteltua juuresharjalla.