Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kurkun maku paranee yksinkertaisella tempulla

1:37imgKatso videolta ohje murskattuihin kurkkuihin.
Julkaistu 29.06.2025 17:31

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Avomaankurkut ovat nyt sesongissa – ja tällä hittikikalla saat niistä entistäkin parempia!

Kurkku on tomaattin jälkeen suomalaisten käytetyin vihannes. Juuri nyt avomaankurkku parhaimmillaan, tiedotti aiemmin Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry.

Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkasi MTV Uutisille muutama vuosi sitten näppärän kikan, joilla avomaankurkuista tai kasvihuonekurkuista saa entistäkin paremman makuisia. 

Lue myös: Pitääkö kurkkua kuoria vai ei? 5 faktaa suomalaisten suosikkivihanneksesta

– Kun kurkut murskataan ja annetaan tekeytyä mausteiden kanssa huoneenlämmössä, niin niiden maku paranee.

Pelkkä pesu riittää avomaankurkulle, eli sitä ei tarvitse kuoria. Kuoren saa halutessaan siloteltua juuresharjalla.

Katso jutun yllä olevalta videolta ohje murskattuihin kurkkuihin.

Lue myös: Edullinen, kevyt ja herkullinen – nappaa kotimainen superherkku nyt ostoskoriin!

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka