Karviaispiiras marenkipeitteellä
Juhlava piiras happamilla marjoilla ja makealla marengilla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle-kuudelle
Pohja
- 100 g voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl vettä
Täyte
- ¾ dl perattuja karviaismarjoja
- 2 munanvalkuaista
- 1 dl kidesokeria
- 1 appelsiinin karkeasti raastettu kuori
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Kääri reunalle ohut foliosuikale ja paista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Ota uunista ja poista folio.
3. Laita marjat piiraskuoreen. Ripottele päälle puolet sokerista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa marenkitaikinaksi. Levitä taikina marjoille. Ripottele päälle appelsiininkuorta ja paista 150 asteessa n. 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia