Moni pakastaa esimerkiksi kesän marjat, mutta oletko koskaan hyödyntänyt nokkosta tai voikukkaa ruoanlaitossa?
Hyödynnä kesän ja syksyn marja- ja sienisato! Yllä oleva video kertoo, miten valmistat ihanat herkut pakasteista.
"Superruoista" puhutaan paljon, mutta miten terveellisiä lähimetsien antimet todella ovat? Kuluttaja-lehti selvitti, mitä metsistä voi kantaa ruokapöytään, ja millaisia ravintoaineita luonnon antimissa on.
Poimi puolukkaa
Osa herkuista pääsee otsikoihin useammin kuin muut. Jotkut kotimetsien antimet ovat taas alihyödynnettyjä.
– Puolukka on tehokas pitämään tulehdus- ja kolesterolitasoja kurissa, ja sitä soisi käytettävän paljon nykyistä enemmän, Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Rainer Peltola kuvailee Kuluttajassa.
Eläinkokeissa puolukan proantosyaanien on todettu jopa kumoavan epäterveellisen ruokavalion vaikutuksia. Hiirituloksista on kuitenkin pitkä matka siihen, että sama tulos voitaisiin todentaa ihmisillä. Peltola vierastaakin yksittäisten marjojen tai muiden ruokien nostamista muiden yläpuolelle, sillä ruokavaliossa on kyse kokonaisuudesta.
