Kysely paljasti ylivoimaisen suosikin: Tämä ruoka jyrää lasten lempparina – syödäänkö teidänkin perheessä?

8:14 Pellinkiläinen makaronilaatikko
Videolla huippukokki antaa vinkkejä makaronilaatikon valmistukseen.

Suomalaisten kestosuosikit, laatikkoruoat, maistuvat kaikenikäisille. Saarioisten teettämässä tutkimuksessa lasten ylivoimaiseksi suosikiksi nousi perinteinen lihamakaronilaatikko. 

Laatikkoruoat maistuvat kaikenikäisille suomalaisille sekä arkisin että viikonloppuisin. Saarioisten teettämän lapsiperheiden laatikkoruokatutkimuksen mukaan 40 prosenttia lapsiperheistä syö laatikkoruokia kerran viikossa tai useammin.

Lasten ja aikuisten laatikkosuosikeissa on  eroja 

Lasten ylivoimainen suosikkilaatikko on lihamakaronilaatikko, jonka lähes 60 prosenttia vastaajista nimesi omaksi suosikikseen. Toiseksi suosituimmaksi laatikoksi lasten keskuudessa nousi kinkkukiusaus ja kolmanneksi lihaperunasoselaatikko.

Lihamakaronilaatikko yltää myös aikuisten listan kärkeen; sen nimesi suosikikseen 32 prosenttia vastaajista. Mutta toisin kuin lapsilla, listan sijalle kaksi ja kolme nousivat kaali- ja maksalaatikko. 

Arkena laatikot ostetaan mieluiten valmiina

Arkena laatikkonsa ostaa valmiina yli kolme neljäsosaa vastaajista. Viikonloppuna laatikoita valmistetaan useammin itse.

Laatikkoruoista valmistetaan itse ylivoimaisesti useimmin lihamakaronilaatikkoa (70 %). Myös kinkkukiusausta ja kaalilaatikkoa kokataan usein itse. Valmiina ostetuista laatikoista puolestaan suosituimpia ovat maksalaatikko, lihamakaronilaatikko sekä lihaperunasoselaatikko.

– Laatikot ovat mieluista lempiruokaa koko perheelle sekä itse valmistettuna että valmiina laatikoina. Laatikoita on myös helppo tuunata omaan makuun sopiviksi, ja vaihtelua tuovat erilaiset lisukkeet, Tia Yrjölä Saarioisilta kertoo.

POIMI HERKULLISET LAATIKKORUOKIEN RESEPTIT TÄSTÄ:

Saarioisten Lasten lempilaatikot ja laatikoiden käyttö -kysely toteutettiin joulukuussa 2018 internetkyselynä. Siihen vastasi 229 lapsiperhettä. Kysely tehtiin perheiden aikuisille.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja