Voiko olla enää helpompaa arkiruokaa? Valmiit raaka-aineet ja minuuteissa uuniin – kokeile vaikka!

kinkkukiusaus_1_D8S1895-Edit (1)

Kinkkukiusaus on suomalaisille tuttua herkkua, joka maistuu koko perheelle. Poimi helppo resepti arkiruokaklassikon valmistamiseen!

Jos vuoden vaihtumisen kunniaksi haluaa palauttaa arkiset klassikkoruoat osaksi koko perheen ruokavaliota, on perinteinen kinkkukiusaus helppo ja herkullinen alku. Helpoimmillaan kinkkukiusaus valmistuu valmiista perunasipuliseoksesta, kinkusta, kermasta, rasvasta, juustokuorrutteesta – ja tietysti mausteista.

– Valmista helppo ja aina maistuva kinkkukiusaus! Tähän voi hyvin käyttää myös valmiita kinkkusuikaleita, Hellapoliisi vinkkaa.

Hellapoliisin kinkkukiusaus

Valmista klassista, suomalaista arkiruokaa: Poimi helppo ja aina maistuva kinkkukiusauksen resepti.

6 annosta

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 kg perunasipulisekoitusta
  • 1 ½ tl suolaa
  • 300 g kinkkusuikaleita
  • 5 dl kuohukermaa
  • 200 g juustoraastetta
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Lisää perunasipulisekoitus ja kääntele hetki.

Mausta suolalla.

Sekoita joukkoon kinkkusuikaleet, kuohukerma ja juustoraaste. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Kuumenna kiehuvaksi.

Laita seos uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut väriä ja perunat ovat sopivan kypsiä.

Tarjoa seuraksi raikasta salaattia tai punajuuria.

 



Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!