Suomalaisilla selkeä ykkössuosikki valmisruokien joukossa – tämä selittää suosion

19824668
Lehtikuva

Suomalaisen Työn liitto selvitti, mitkä valmisruoat ovat eniten suomalaisten mieleen.

Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjatutkimuksessa selvisi, että suomalaisten selvä suosikki valmisruoissa on tuttu klassikko,maksalaatikko. Toiseksi parhaiten kansalle maistuu hernekeitto.

Tutkimustiedot perustuvat Suomalaisen Työn Liiton tilaamaan Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjatutkimukseen. Taloustutkimuksen tekemä kyselytutkimus toteutettiin helmikuussa ja siihen vastasi 1017 15–79-vuotiasta suomalaista kuluttajaa. Kysymyksen vastausvaihtoehdot kartoitettiin esitutkimuksella osana tutkimusta.

Maksalaatikko on einesruokien kestohitti

Monelle tuttu maksalaatikko nousi kärkeen kampanjatutkimuksessa 17 prosentin kannatuksella. Mielenkiintoista on se, että kaikissa tutkituissa ikäluokissa maksalaatikko sijoittui ykkössijalle suosikkieineksenä.

– Maksalaatikko sai suurimman suosion kaikissa ikäluokissa, vaikkakin sen suosio on erityisen suurta yli 30-vuotiaiden parissa. Maksalaatikon suosiota voi selittää, että se koetaan kotikeittiössä hieman työlääksi valmistettavaksi. Moni päätyneekin nappaamaan kaupasta valmiin vaihtoehdon, projektipäällikkö Merja Mantila Suomalaisen Työn Liitosta toteaa.

Eines-hernekeittokin maistuu suomalaisille

Toiseksi suosituimmaksi kampanjatutkimuksessa sijoittui hernekeitto.  Hernekeitosta pitivät muita ikäryhmiä enemmän vanhemmat ikäluokat siinä missä nuoremmat suosivat esimerkiksi karjalanpiirakoita ja lihapullia.

– Karjalanpiirakoihin liittyen on mielenkiintoista huomata, että kyselyn mukaan alueista Pohjois- ja Itä-Suomessa valmiskarjalanpiirakat eivät juuri kiinnosta: tuolla alueella niiden kannatus oli vain prosentin luokkaa, Mantila kertoo.

Suosikkivalmisruokien listan loppupäähän kyselyssä sijoittuivat pyttipannu, kermaperunat ja kasvissosekeitto, jotka eivät saaneet lainkaan kannatusta.

Näin valmisruokien suosio jakautuu suomalaisten keskuudessa:

Maksalaatikko (17 %)

Hernekeitto (11 %)

Lihamakaronilaatikko/makaronilaatikko (5 %)

Karjalanpiirakka (4 %)

Lihapullat (4 %)

Pinaattikeitto (4 %)

Lihaperunasoselaatikko (2 %)

Lohikeitto (2 %)

Makkarat/nakit (2 %)

Pizza (2%)

Lähde: Suomalaisen Työn Liitto

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja