Tätä einesruokaa himoitaan ympäri Suomen – ”nousi suosikiksi kaikkialla, kaikissa ikäryhmissä”

pinaattikeitto
Pinaattikeitto on yksi Suomen suosituimmista eineksistä. Shutterstock

Pinaattikeitto on valtakunnallisesti suosituin kasvisruoka valmisaterioiden joukosta, selviää Saarioisten tutkimuksesta. 

Videolta pääset kurkistamaan, kuinka lentokoneruoka oikein valmistuu. 

Reilu 60 vuotta sitten ensimmäiset valmisruoat saapuivat kauppojen hyllyille. Saarioisten ensimmäinen kuluttajapakattu valmisruoka, maksalaatikko, näki päivänvalon kesällä 1957, jolloin ensimmäisenä myyntipäivänä tätä herkkua myytiin kaiken kaikkiaan kolme rasiaa.

Vuosikymmenten saatossa valmisruokien suosio on kasvanut tasaisesti, ja helmikuussa Makuja.fi uutisoikin ruokatalo HK:n antamista arvioista, joiden mukaan suomalaisten valmisruokien kulutuksen on tällä hetkellä suurempaa kuin koskaan aikaisemmin.

Sen lisäksi, että valmisruokien suosio on jatkanut kasvuaan, myös erilaiset kasvisruoat ovat kasvattaneet tasaisesti suosiotaan.

Sama eines maistuu kaikille ympäri Suomen

Saarioisen teettämästä Suuresta Kasvisruokakyselystä selvisi, että suomalaisilla on yksi ehdoton suosikki valmiiden kasvisruoka-aterioiden joukossa.

– Pinaattikeitto on suomalaisten ylivoimainen kasvisruokasuosikki, Mirja Lonka Saarioisilta kertoo.

Suomalaisten valmiit kasvisruokasuosikit TOP3

1. Pinaattikeitto
2. Pinaattiohukaiset
3. Kasvissosekeitto

Lähde: Saarioisten Suuri Kasvisruokakysely

Vaikka eri ikäryhmissä oli hajontaa, Lonka kertoo yllättyneensä siitä, että pinaattikeitto nousi niin vahvasti kaikkien suosikiksi.

– Pinaattikeitto nousi suosikiksi kaikkialla, kaikissa ikäryhmissä. Itä-Suomessa pinaattiohukaiset nousivat ykköseksi, mutta pinaattikeitto tuli heti toisena, Lonka toteaa.

Valmiskeittojen suosio selittyy osaltaan sillä, että selvitysten mukaan peräti kolmannes ihmisistä syö lounasta kotona.

– Valmiskeitto on helppo, terveellinen ja kevyt vaihtoehto lounaalle, ja se onkin yksi nopeinten kasvaneita ryhmiä valmissalaattiaterioiden ohella, Saarioisten markkinointi- ja viestintäjohtaja Tia Yrjölä toteaa.

Kolmen kärjen ulkopuolelta muut kasvisruokasuosikit vaihtelivat ikäryhmittäin. Nuorta ikäryhmää kiinnostivat falafelit, kasvispizza ja wokit, kun taas vanhemmissa ikäryhmissä suosituimmiksi vaihtoehdoiksi nousivat kesäkeitto sekä porkkana- ja lanttulaatikko.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!