Helppo klassikko, jossa jauheliha ja perunat ovat parhaimmillaan: Muistatko vielä tämän retroherkun?
Verestä muistojasi ja valmista itse klassista lihaperunasoselaatikkoa!
Lihaperunasoselaatikko oli aikoinaan hyvinkin tuttua suomalaisperheiden arkiruokaa, joka on tänä päivänä jäänyt monen trendikkäämmän herkun varjoon. Klassinen vuokaruoka sopii kuitenkin mitä parhaiten myös 2010-luvulla ruokapöytään.
– Lihaperunasoselaatikko on ihanaa arkiruokaa. Tarjoa seuraksi puolukkahilloa tai porkkanaraastetta, ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen vinkkaa.
Lihaperunasoselaatikko on ihanaa arkiruokaa. Tarjoa seuraksi puolukkahilloa tai porkkanaraastetta.
Lihaperunasoselaatikko
- 2 kg jauhoisia perunoita (esim. Van Gogh)
- vettä + 1 tl suolaa
- 50 g voita tai margariinia
- n. 7 dl maitoa
- 1 iso sipuli
- 500 g jauhelihaa
- 2 ½ tl suolaa (osa jauhelihan joukkoon, loput soseeseen)
- mustapippuria myllystä
- 2 tl lipstikkaa tai rakuunaa
- 2 munaa
Valmistusohje
- Kuori perunat ja leikkaa lohkoiksi. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta vesi pois ja vatkaa joukkoon voi tai margariini, sekä maito, kunnes saat löysän vellimäisen soseen.
- Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha ja sipulisilppu. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita jauhelihaseos ja perunasoseseos keskenään ja lisää loput suolasta, sekä lipstikka tai rakuuna. Sekoita vielä joukkoon munat.
- Kaada seos reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan