Vispilävalinnalla voi vaikuttaa munakokkelin kuohkeuteen.
Miten tehdä täydellistä munakokkelia? The Kitchn -ruokasivusto vinkkaa salaisuuden piilevän spiraalivispilässä.
Ravintolakokkien suosima kikka
Spiraalivispilä muistuttaa ulkonäöltään hieman hunajahyrrää. Vispilä on nimensä mukaisesti spiraalin muotoinen, ja juuri muotonsa ansiosta sillä saa aikaan erittäin kuohkean vatkaustuloksen.
Spiraalivispilän muoto vispaa kananmunat ja esimerkiksi kermavaahdon sekä vaaka- että pystysuunnassa. Tämä laaja liike sallii ilman pääsyn vatkattavaan ainekseen, ja ilma tekee siitä kuohkean ja ilmavan. Esimerkiksi perinteinen pallovispilä taas vatkaa ainekset vain vaakasuunnassa.
Näistä syistä useat kokit käyttävät tätä vispilää munakokkelin valmistamiseen.
Tältä näyttää spiraalivispilä.Shutterstock
Lue myös: Tämä kananmunatemppu jokaisen kotikokin pitäisi osata!
Käytä korkeareunaista kulhoa ja käsittele munia varoen
The Kitchn -ruokasivusto antaa artikkelissaan vinkit spiraalivispilän käyttöön munakokkelin valmistamisessa.
Kananmunat kannattaa spiraalivispilää käyttäessä vatkata korkeareunaisessa kulhossa. Spiraalivispilällä vatkatessa aines liikkuu enemmän kuin esimerkiksi pallovispilällä vatkatessa, jolloin matalasta kulhosta ainekset saattavat helposti läikkyä yli.
Artikkelissa neuvotaan myös käsittelemään kananmunia hellävaraisesti. Kun kananmuniin on vatkattu kuohkea rakenne, täytyy niitä käsitellä varoen, ettei rakenne mene pilalle esimerkiksi siirtäessä munat kulhosta pannulle tai sekoittaessa niitä liian rajusti pannulla.
Lue myös: Kuinka kauan kananmunat oikeasti säilyvät?
0:46Katso myös: Näin kanannmuna kannattaakin rikkoa.
Lähde: The Kitchn