Mainos

Näin moni suomalainen ostaa joululaatikot valmiina – kuulutko sinä tähän alati kasvavaan joukkoon?

Suomalaiset suhtautuvat aiempaa myönteisemmin valmisruokaan ja ostavat valmisruokaa yhä useammin, selvisi Saarioisten teettämästä tutkimuksesta.  

Poimi videolta herkullisten piparijoulutorttujen resepti. 

Suomalaiset suhtautuvat valmisruokaan aiempaa myönteisemmin, ja jopa 93 prosenttia suomalaisista kertoo syövänsä valmisruokia ainakin joskus. Vähintään viikoittain valmisruokia syövien osuus on kasvanut viiden vuoden takaisesta kahteen miljoonaan.

Mielikuvat laatikoita kohtaan positiivisimmat

Valmisruokaa käytetään useimmiten arkisin päivän pääaterioilla eli lounaalla ja päivällisellä. Vaikka valmisruoat tuovat monelle suomalaiselle helpotusta arkeen, valmisruoilla on yllättävän tärkeä rooli myös joulupöydässä.

Tutkimuksen mukaan laatikkoruokiin suhtaudutaan myönteisemmin kuin viisi vuotta sitten. Lanttu-, porkkana- ja perunalaatikoihin liittyvät mielikuvat ovat tutkimuksen mukaan kaikista valmisruoista positiivisimmat.

– Perinteisillä jouluruoilla on tärkeä merkitys joulun tunnelman luojana. Joulun laatikkoruoat ovat pitäneet pintansa jo vuosikymmeniä, ja tänään 75 prosenttia kuluttajista ostaa laatikot valmiina, kertoo syömisen muutoksen johtaja Mirja Lonka Saarioiselta.

Saarioisten valmisruokatutkimus toteutettiin loka-marraskuussa 2018 Kantar TNS:n online-kyselynä. Siihen vastasi yli 1 500 suomalaista.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja