Näin moni suomalainen ostaa joululaatikot valmiina – kuulutko sinä tähän alati kasvavaan joukkoon?
Suomalaiset suhtautuvat aiempaa myönteisemmin valmisruokaan ja ostavat valmisruokaa yhä useammin, selvisi Saarioisten teettämästä tutkimuksesta.
Poimi videolta herkullisten piparijoulutorttujen resepti.
Suomalaiset suhtautuvat valmisruokaan aiempaa myönteisemmin, ja jopa 93 prosenttia suomalaisista kertoo syövänsä valmisruokia ainakin joskus. Vähintään viikoittain valmisruokia syövien osuus on kasvanut viiden vuoden takaisesta kahteen miljoonaan.
LUE MYÖS: Tätä einesruokaa himoitaan ympäri Suomen – ”nousi suosikiksi kaikkialla, kaikissa ikäryhmissä”
Mielikuvat laatikoita kohtaan positiivisimmat
Valmisruokaa käytetään useimmiten arkisin päivän pääaterioilla eli lounaalla ja päivällisellä. Vaikka valmisruoat tuovat monelle suomalaiselle helpotusta arkeen, valmisruoilla on yllättävän tärkeä rooli myös joulupöydässä.
Tutkimuksen mukaan laatikkoruokiin suhtaudutaan myönteisemmin kuin viisi vuotta sitten. Lanttu-, porkkana- ja perunalaatikoihin liittyvät mielikuvat ovat tutkimuksen mukaan kaikista valmisruoista positiivisimmat.
– Perinteisillä jouluruoilla on tärkeä merkitys joulun tunnelman luojana. Joulun laatikkoruoat ovat pitäneet pintansa jo vuosikymmeniä, ja tänään 75 prosenttia kuluttajista ostaa laatikot valmiina, kertoo syömisen muutoksen johtaja Mirja Lonka Saarioiselta.
Saarioisten valmisruokatutkimus toteutettiin loka-marraskuussa 2018 Kantar TNS:n online-kyselynä. Siihen vastasi yli 1 500 suomalaista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Pika bébét
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan