Unohda keittäminen ja paistaminen! Superhelppo makaronilaatikko valmistuu kuin itsestään – voiko enää helpompaa olla?

makaronilaatikko vuoka
Shutterstock

Makaronilaatikko on helppo ja nopea arkiruoka, jonka valmistuksessa voi oikaista muutamallakin eri tavalla. Nämä niksit nopeuttavat arkista ruoanlaittoa entisestään!

Katso videolta kokki Kari Aihisen niksit makaronilaatikon valmistukseen.

Makaronilaatikko on suomalaisperheiden ehdoton suosikkiruoka. Makaronilaatikon voi tehdä monella tapaa, ja siitä voi myös helposti muokata kasvi- tai kanaversion.

Tässä superhelpossa reseptissä makaroneja ei keitetä erikseen, vaan ne valmistuvat uunissa. Koska makaronit lisätään ruokaan raakana, tämän vuoksi nestettä tulee lisätä mukaan tavallista reilummin.

Tässä versiossa myös jauhelihan paistamisen voi unohtaa, sillä vuokaan lisätään jauhelihan sijaan proteiinipitoista härkäpapuvalmistetta. Itse laatikon valmistamiseen menee vain hetki ja uuni hoitelee loput. Voiko helpompaa olla?

Maidottoman makaronilaatikon saat käyttämällä reseptiin maidon sijasta kasvis- tai lihalientä.

Maailman helpoin makaronilaatikko

3 kananmunaa
1 l maitoa
1 sipuli
1–2 tl suolaa
1 tl currya
½ tl valkopippurijauhetta
1 l paprikajauhetta
7 dl makaroneja
500 g härkäpapu tai muuta vastaavaa kasisvalmistetta
1 ps juustoraastetta

Aseta uuni lämpenemään 200 asteeseen. Riko munat astiaan ja lisää joukkoon maito. Lisää mukaan suola ja mausteet. Sekoita. Kaada makaronit ja härkäpavut vuokaan. 

Kaada munamaito vuokaan makaronien ja härkäpapujen päälle ja sekoita ainekset. Paista makaronilaatikkoa uunissa 30 minuuttia.

Ota pois uunista ja sekoita hyvin niin, että ainekset ovat tasaisesti sekaisin. Lisää joukkoon pussillinen juustoraastetta. Paista vielä uunissa toiset 30 minuuttia.

Resepti: Munax

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.