Unohda keittäminen ja paistaminen! Superhelppo makaronilaatikko valmistuu kuin itsestään – voiko enää helpompaa olla?

Pellinkiläinen makaronilaatikko 8:14 Pellinkiläinen makaronilaatikko

Makaronilaatikko on helppo ja nopea arkiruoka, jonka valmistuksessa voi oikaista muutamallakin eri tavalla. Nämä niksit nopeuttavat arkista ruoanlaittoa entisestään!

Katso videolta kokki Kari Aihisen niksit makaronilaatikon valmistukseen.

Makaronilaatikko on suomalaisperheiden ehdoton suosikkiruoka. Makaronilaatikon voi tehdä monella tapaa, ja siitä voi myös helposti muokata kasvi- tai kanaversion.

Tässä superhelpossa reseptissä makaroneja ei keitetä erikseen, vaan ne valmistuvat uunissa. Koska makaronit lisätään ruokaan raakana, tämän vuoksi nestettä tulee lisätä mukaan tavallista reilummin.

Tässä versiossa myös jauhelihan paistamisen voi unohtaa, sillä vuokaan lisätään jauhelihan sijaan proteiinipitoista härkäpapuvalmistetta. Itse laatikon valmistamiseen menee vain hetki ja uuni hoitelee loput. Voiko helpompaa olla?

Maidottoman makaronilaatikon saat käyttämällä reseptiin maidon sijasta kasvis- tai lihalientä.

Maailman helpoin makaronilaatikko

3 kananmunaa
1 l maitoa
1 sipuli
1–2 tl suolaa
1 tl currya
½ tl valkopippurijauhetta
1 l paprikajauhetta
7 dl makaroneja
500 g härkäpapu tai muuta vastaavaa kasisvalmistetta
1 ps juustoraastetta

Aseta uuni lämpenemään 200 asteeseen. Riko munat astiaan ja lisää joukkoon maito. Lisää mukaan suola ja mausteet. Sekoita. Kaada makaronit ja härkäpavut vuokaan. 

Kaada munamaito vuokaan makaronien ja härkäpapujen päälle ja sekoita ainekset. Paista makaronilaatikkoa uunissa 30 minuuttia.

Ota pois uunista ja sekoita hyvin niin, että ainekset ovat tasaisesti sekaisin. Lisää joukkoon pussillinen juustoraastetta. Paista vielä uunissa toiset 30 minuuttia.

Resepti: Munax

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!