Kaipaatko vaihtelua aamupuuroosi? Listasimme vinkkejä, jolla saat tuunattua puurostasi entistäkin paremman tai terveellisemmän herkun. Videolta näet, miten kaurapuuro ja kahvi taipuvat proteiinipitoiseksi aamiaiseksi.
Kaurapuuron valmistaminen on helppoa. Näin kertoi peräti 95 prosenttia vastaajista viime vuonna teetetyssä Elovena-kaurakyselyssä, johon vastasi tuhat henkilöä Suomessa. Jotain puuron suosiosta kertoo myös se, että jopa 86 prosentilla suomalaisilta löytyy kaurapuurotarpeet aina keittiön kaapista.
Kaurapuuro sellaisenaan voi kuitenkin pidemmän päälle alkaa kyllästyttää. Onneksi aamupuuron voi kuitenkin tuunata helposti entistä paremmaksi ja terveellisemmäksi. Tässä nerokkaita vinkkejä puuron tuunaamiseen ja maustamiseen.
Tuorepuuron voi syödä myös lämpimänä
Perinteisesti tuorepuuro valmistetaan edellisenä iltana jääkaappiin odottelemaan aamun herkutteluhetkeä. Moni ei kuitenkaan ole tullut ajatelleeksi, että tuorepuuron voisi syödä myös lämpimänä. Lämmitä tuorepuuro aamulla nopeasti mikrossa, tai jos sinulla on enemmän aikaa, niin uunissa.
LUE MYÖS: Kari Aihisen vinkki superhelppoon puuroon: ”Vain taivas on rajana”
Lisää jo puuron keitinveteen marjoja
Puuroa ei tarvitse aina keitellä pelkässä vedessä tai maidossa. Voit aivan hyvin lisätä jo puuron valmistusvaiheessa kattilaan muita aineksia, kuten marjoja. Testaa vaikka mustikoita tai vadelmia! Näin puuroosi tulee paitsi makua, myös väriä ja tekstuuria.