Kari Aihisen käänteentekevä vinkki superhelppoon puuroon: "Vain taivas on rajana"

Tuorepuuro

Kaappaus keittiössä -sarjan kauden päätösjaksossa tavattiin helsinkiläinen Greeta, jonka ruokavalio koostui epäsäännöllisen työrytmin johdosta lähinnä pika- ja valmisruoista. Keittiömestari Kari Aihinen opasti, miten kotona saa kokattua nopeasti ja helposti ruokia, jotka voi tehdä valmiiksi jääkaappiin odottamaan yövuorolaista.

Kaappaus keittiössä -sarjan kuudennen kauden päätösjaksossa tavatiin helsinkiläinen Greeta. Greeta on sinkku, jonka yöhön painottuva työ baarimikkona tuo haasteita syömiseen. Greetan ruokavalio onkin täynnä pika- ja valmisruokaa.

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen. Keittiömestari Kari Aihinen saapuu paikalle, kaappaa Greetan keittiön ja opastaa, miten erilaisia ravitsevia ruokia voi tehdä jääkaappiin odottamaan yövuorolaista.

– Pointtina on se, että kaikki ruoat tulee nopeasti. Ja kaikkia pystyy syödä kylmänä tai lämpimänä. Nämä voivat olla jääkaapissa odottamassa, kun tulet kotiin, Aihinen sanoo.

Käänteentekevä puurovinkki: Tuorepuuro helposti valmiiksi jääkaappiin tekeytymään

Yksi kokattavista väli- tai aamupalaruoista on helppo tuorepuuro, jonka Greta voi tehdä ennen työpäivän alkua valmiiksi jääkaappiin odottamaan. Päivätyössä käyvät voivat kasata puuron illalla ja aamulla se on valmis nautittavaksi. 

– Tässä on jogurttia, vehnäleseitä ja passionhedelmää. Passionhedelmä on maailman paras! Siinä on aina hyvä raikkaus,happo ja suutuntuma.  Laitetaan myös vähän vattuja, mustikoita ja minttua, Aihinen opastaa.

Keittiömestari Aihisen mukaan tuorepuuro on siitä hyvä konsepti, että sitä voi varioida loputtomiin.

– Vain taivas on rajana. Se on niin kuin kerroslasagne. Mun ohje menee niin, että saman verran kaikkea.



Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja