Kari Aihisen käänteentekevä vinkki superhelppoon puuroon: "Vain taivas on rajana"

Tuorepuuro

Kaappaus keittiössä -sarjan kauden päätösjaksossa tavattiin helsinkiläinen Greeta, jonka ruokavalio koostui epäsäännöllisen työrytmin johdosta lähinnä pika- ja valmisruoista. Keittiömestari Kari Aihinen opasti, miten kotona saa kokattua nopeasti ja helposti ruokia, jotka voi tehdä valmiiksi jääkaappiin odottamaan yövuorolaista.

Kaappaus keittiössä -sarjan kuudennen kauden päätösjaksossa tavatiin helsinkiläinen Greeta. Greeta on sinkku, jonka yöhön painottuva työ baarimikkona tuo haasteita syömiseen. Greetan ruokavalio onkin täynnä pika- ja valmisruokaa.

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen. Keittiömestari Kari Aihinen saapuu paikalle, kaappaa Greetan keittiön ja opastaa, miten erilaisia ravitsevia ruokia voi tehdä jääkaappiin odottamaan yövuorolaista.

– Pointtina on se, että kaikki ruoat tulee nopeasti. Ja kaikkia pystyy syödä kylmänä tai lämpimänä. Nämä voivat olla jääkaapissa odottamassa, kun tulet kotiin, Aihinen sanoo.

Käänteentekevä puurovinkki: Tuorepuuro helposti valmiiksi jääkaappiin tekeytymään

Yksi kokattavista väli- tai aamupalaruoista on helppo tuorepuuro, jonka Greta voi tehdä ennen työpäivän alkua valmiiksi jääkaappiin odottamaan. Päivätyössä käyvät voivat kasata puuron illalla ja aamulla se on valmis nautittavaksi. 

– Tässä on jogurttia, vehnäleseitä ja passionhedelmää. Passionhedelmä on maailman paras! Siinä on aina hyvä raikkaus,happo ja suutuntuma.  Laitetaan myös vähän vattuja, mustikoita ja minttua, Aihinen opastaa.

Keittiömestari Aihisen mukaan tuorepuuro on siitä hyvä konsepti, että sitä voi varioida loputtomiin.

– Vain taivas on rajana. Se on niin kuin kerroslasagne. Mun ohje menee niin, että saman verran kaikkea.Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja