Kari Aihinen paljastaa parhaan tavan kaurapuuron valmistamiseen – yksi oleellinen ainesosa: "Mitä enemmän, sen parempaa"

1:19 Täydellisen kaurapuuron keitto-ohje

Lauantaina 10.10. vietetään maailman puuropäivää. Opettele sen kunniaksi valmistamaan täydellinen kaurapuuro. Videolla puuroekspertti Katjan ohjeet täydelliseen kaurapuuroon ja jutusta voit lukea, miten kokki Kari Aihinen puuronsa valmistaa. 

Lauantaina 10.10. vietetään Maailman puuropäivää, jota on vietetty vuodesta 2009 alkaen. Sen taustalla on skotlantilainen hyväntekeväisyysjärjestö Mary´s Meals, joka kerää varoja lasten ravitsemuksen parantamiseksi kehitysmaissa. Herkullinen puuro, erityisesti kaurapuuro, ja hyvän tekeminen ovat innostaneet monia ympäri maailmaa viettämään puuropäivää.

Täydellinen kaurapuuro, miten se valmistuu? 

Kaurapuuron keittäminen kattilassa on helppoa, kunhan pitää mielessä pari oleellista valmistusvaihetta. Täydellisen kaurapuuron valmistus lähtee siitä, että valitaan oikeanlainen kattila. Kaurahiutaleita valmistavalta Raision Elovenalta vinkattiin MTV:lle aiemmin, että puuro kannattaa keittää riittävän laakeassa kattilassa, jossa puuro pääsee hautumaan kunnolla. 

Ensin kattilaan lisätään vesi ja suola. Kun vesi kiehuu, joukkoon laitetaan kaurahiutaleet

– Kiehahtamisen jälkeen liesi käännetään hyvin miedolle lämmölle, niin että se nippa nappa pulputtelee, noin kahdeksan minuutin ajan. Sitten lisätään maito. Voi laittaa kauramaitoa tai tavallista täysmaitoa. Tämän jälkeen otetaan lämmöt pois ja laitetaan kansi päälle, neuvoo Raision reseptikehityksen ja kuluttajapalvelun asiantuntija, puuroekspertti ja kokki Katja Vuorinen.

Entäpä sitten puuron sekoittaminen? Se on puuroekspertti Katjan mukaan makuasia. On hyvä tietää, miten puuron sekoittaminen vaikuttaa sen rakenteeseen. 

– Puuroa sekoitetaan hyvin lyhyesti. Toiset haluavat sekoitella pitkään, jolloin beetaglukaania irtoaa ja puurosta tulee tahmeampa. Jos puuroa sekoitetaan paljon, niin tulee hyvin pehmeä lopputulos. 

Näin Kari Aihinen valmistaa kaurapuuron

Elovena-kyselyn mukaan 81 prosenttia suomalaisista pitää kaurapuurosta. Tähän joukkoon kuuluu myös huippukokki Kari "Kape" Aihinen, joka keittää kaurapuuronsa veteen ja punaiseen maitoon, suhteessa fifty-fifty. Täydellinen lopputulos saadaan aikaan voilla ja suolalla.

Kape kertoo kuuluvansa niihin ihmisiin, jotka haluavat sekoittaa puuronsa kunnolla valmistusaiheessa.

– Sekoitan kaurapuuroa vispilällä koko keittämisen ajan, silloin siihen tulee hiukan risottomainen, elastinen rakenne. Voissa ei kannata säästellä, mitä enemmän on voita, sen parempaa kaurapuuro on. Mieluiten syön kaurapuuron mustikkakeiton ja tuoreiden marjojen kanssa, kertoo Aihinen.

Miten täydellinen kaurapuuro valmistetaan? Katso videolta helppo ohje!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja