Mainos

Edullista, helppoa ja hämmentävän hyvää – Katjan puurovinkki yllättää: "Kuinka uskomatonta"

Onko suolainen puuro sinulle jo tuttu konsepti? Puuroekspertti Katja näyttää, miten totutusta aamupuurosta saa tuunattua helposti ravitsevan lounaspuuron. 

Raision reseptikehityksen ja kuluttajapalvelun asiantuntija, puuroekspertti ja kokki Katja Vuorinen paljasti MTV:lle aiemmin, miten valmistetaan täydellistä kaurapuuroa ja miten saa yhdistettyä aamupuuron ja aamukahvin yhdeksi, vastustamattomaksi herkuksi.

Nyt Katjan puurokoulussa selviää, miten makea aamupuuro muuntuu helposti ravitsevaksi, suolaiseksi lounaspuuroksi. Suomalaiset eivät ehkä osaa mieltää puuroa lounasruoaksi, mutta kaurapuuron makupareiksi sopivat yllättävän monet suolaisista ruoista tutut raaka-aineet. Tämän on todistanut jo aiemmin muun muassa malli, mediapersoona ja intohimoinen kotikokki Chrissy Teigen, joka yhdisti "tuhmassa puurossaan" perinteisen kaurapuuron sekä cacio e pepe -klassikkopastan. 

Mausteinen vihannespuuro yllättää

Puuroekspertti Katjan suolaiseen lounaspuuroon käytetään sen sijaan muun muassa kesäkurpitsaa ja porkkanaa. Mausteinen vihannespuuro saa makua myös kurkumasta ja inkivääristä.

– Puuroa voi todella syödä myös lounaaksi ja sinne saa kätevästi kasvikset ja vihannekset mukaan, Katja vinkkaa.

Katja kertoo syöneensä aiemmin hieman oudon makuisia suolaisia puuroja, joihin oli upotettu muun muassa jauhelihaa ja pekonia. Ne eivät olleet varsinaisesti hittejä, mutta mausteinen kasvispuuro yllätti Katjan positiivisesti. Hän kertoo yllättyneensä urallaan siitä, mitä kaikkea tavallisista kaurahiutaleista voikaan tehdä.

– Kuinka uskomatonta! Tämäkin puuro maistuu sekä kylmänä että kuumana.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja