Soijanakki, kauramaito ja porkkala. Sivumaku-blogin takana häärivä Jani Kinnunen pohtii, onko ristiriitaista nimetä kasvisruokia liharuokatermein.
Liharuokatermein nimetyt kasvisruoat, jotka ominaisuuksiltaan imitoivat liharuokia, kuohuttavat monen aikuisen mieltä, Jani Kinnunen kirjoittaa Sivumaku-blogissaan. Vaikka aihe on herättänyt runsaasti keskustelua, Kinnusen mukaan se, että kieltäytyy syömästä jotain ruokaa, ei tarkoita, etteikö pitäisi siitä.
Nimi paljastaa, mistä tuotteessa on oikein kysymys
Miehen mukaan moni kasvissyöjä pitää lihasta, jopa rakastaa sitä. Kasvisruokavaliossa menettää kuitenkin helposti ruoan monenlaiset rakenteet ja umamin maun.
– Kun tuote nimetään lihaisan innoittajansa mukaan, kasvissyöjä tai keventävä sekasyöjä tietää heti, mistä siinä on kyse. Siinä koko syy kaikessa yksinkertaisuudessaan, Kinnunen toteaa.
Kinnunen paljastaa ihmettelevänsä koko ruoan nimeämiseen liittyvää keskustelua. Miksi vannoutunutta lihansyöjää ylipäätään kiinnostaa, mitä vegaanit syövät ja miten he ruokansa nimeävät.
– Astuvatko pupunruoan syöjät pupunsyöjien tontille? Pilaavat hyvän lajin rehuillaan, Kinnunen kyselee.
Sivumaku-blogista voit käydä lukemassa, millaisia ajatuksia härkis ja nyhtökaura sekasyöjäksi tunnustautuvassa miehessä herättää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.