Suosikkituote ei vakuuttanut huippukokki Henri Alénia: "Kuin lasin vettä olisi juonut"
Huippukokki Henri Alén paljastaa, mitä mieltä pitkän linjan kokki on markkinoille tulleista kasvisproteiinituotteista.
Härkis, nyhtökaura, mifu ja nyhtöherne. Viime vuosina markkinoille on tullut yhä enemmän uusia kasvisproteiineja, joita voidaan käyttää ruoanlaitossa lihan tavoin. Julkkiskokki Henri Alén paljastaa, että hänellä ei ole ollut kovin hyviä kokemuksia eräiden tuotteiden osalta.
– Tykkäisin siitä, että asiat maistuisi. Se on tuottanut minulle ongelmia esimerkiksi Härkiksen kanssa. Ostin sitä kerran kotiin ja tein kaikkeni, jotta olisin saanut siitä jonkun makuista. En saanut, se oli kuin lasin vettä olisi juonut, Alén toteaa.
Vaikka Alen ei vielä ole löytänyt Härkiksestä suosikkituotettaan, kuivatut härkäpavut mies mainitsee yhdeksi lempi-raaka-aineekseen.
– Vika ei ole siinä, että tuotteissa olisi ongelmia, vaan siinä, että niistä on vaikea saada makua irti samalla tapaa kuin kasviksista.
– Itse tykkään niin paljon kasviksista, että ei ole tarve vääntää niitä erilaiseen muotoon. Esimerkiksi soijapapu ihan vaan papuna on mielestäni parempaa kuin siitä tehty soijanakki.
Uudet tuotteet vaativat itsensä haastamista
Vaikka Härkistä Alén ei ole vielä oppinut syömään, nyhtökaura sen sijaan maistuu.
– Nyhtökaurasta tykkään, olen tykännyt alusta asti. Siinä on kiva rakenne ja maku, sitä pitäisi vaan oppia käyttämään. Mifu sen sijaan oli lähinnä raejuusto, joka kiehui pannulla. En tiennyt, mitä sillä olisin tehnyt, Alén kertoo.
Uusien tuotteiden kohdalla kokki mainitsee hankalaksi alun; mistä oikein lähteä liikkeelle ja hakemaan makumaailmaa.
– Pitäisi vaan opetella, miten tätä käytän ja maustan. Pitää haastaa itseänsä, eikä se ole aina ihan helppoa, Alén toteaa.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti