Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suosikkituote ei vakuuttanut huippukokki Henri Alénia: "Kuin lasin vettä olisi juonut"

Huippukokin mukaan vika ei ole tuotteissa, vaan makumaailman löytämisessä.
Huippukokin mukaan vika ei ole tuotteissa, vaan makumaailman löytämisessä. Versofood
Julkaistu 09.02.2018 12:26
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Huippukokki Henri Alén paljastaa, mitä mieltä pitkän linjan kokki on markkinoille tulleista kasvisproteiinituotteista. 

Härkis, nyhtökaura, mifu ja nyhtöherne. Viime vuosina markkinoille on tullut yhä enemmän uusia kasvisproteiineja, joita voidaan käyttää ruoanlaitossa lihan tavoin. Julkkiskokki Henri Alén paljastaa, että hänellä ei ole ollut kovin hyviä kokemuksia eräiden tuotteiden osalta.

– Tykkäisin siitä, että asiat maistuisi. Se on tuottanut minulle ongelmia esimerkiksi Härkiksen kanssa. Ostin sitä kerran kotiin ja tein kaikkeni, jotta olisin saanut siitä jonkun makuista. En saanut, se oli kuin lasin vettä olisi juonut, Alén toteaa.

Vaikka Alen ei vielä ole löytänyt Härkiksestä suosikkituotettaan, kuivatut härkäpavut mies mainitsee yhdeksi lempi-raaka-aineekseen.

LUE MYÖS: Milloin pasta on täydellisen kypsää? Henri Alén paljastaa lyömättömän vinkin

– Vika ei ole siinä, että tuotteissa olisi ongelmia, vaan siinä, että niistä on vaikea saada makua irti samalla tapaa kuin kasviksista.

– Itse tykkään niin paljon kasviksista, että ei ole tarve vääntää niitä erilaiseen muotoon. Esimerkiksi soijapapu ihan vaan papuna on mielestäni parempaa kuin siitä tehty soijanakki.

Uudet tuotteet vaativat itsensä haastamista

Vaikka Härkistä Alén ei ole vielä oppinut syömään, nyhtökaura sen sijaan maistuu.

– Nyhtökaurasta tykkään, olen tykännyt alusta asti. Siinä on kiva rakenne ja maku, sitä pitäisi vaan oppia käyttämään. Mifu sen sijaan oli lähinnä raejuusto, joka kiehui pannulla. En tiennyt, mitä sillä olisin tehnyt, Alén kertoo.

Uusien tuotteiden kohdalla kokki mainitsee hankalaksi alun; mistä oikein lähteä liikkeelle ja hakemaan makumaailmaa.

– Pitäisi vaan opetella, miten tätä käytän ja maustan. Pitää haastaa itseänsä, eikä se ole aina ihan helppoa, Alén toteaa.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Suomalainen menestysresepti -ohjelman finalistit on valittu – mikä näistä tuotteista on seuraava ruokakauppojen ykköslanseeraus?Edullista ja helppo valmistaa – Henri Alénilla on yksi ehdoton ruokasuosikki, jota sinunkin kannattaisi kokeilla: "Hemmetin hienon makuista"Henri Alén paljastaa, miksi kasvikset maistuvat ravintolassa niin hyvältä – yksi kikka sen tekee: "Uskomattoman hyviä!"Suomalainen huippukokki ei tyrmää valmisruokia – kehottaa käyttämään niitä inspiraation lähteenä: ”Itsekin käytän valmisnuudeleita kotona”Tv-kokki Alex Nurmi paljastaa kotikokkien suurimman haasteen: "Katsotaan jääkaappiin ja sanotaan, että meillä ei ole mitään"Hans Välimäki tyrmää hehkutetut hittiruoat: "Keinotekoista ja kumimaista"
RuoanlaittoKasvisruokavalioMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • Eilen09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista