Huippukokki Henri Alén paljastaa, mitä mieltä pitkän linjan kokki on markkinoille tulleista kasvisproteiinituotteista.
Härkis, nyhtökaura, mifu ja nyhtöherne. Viime vuosina markkinoille on tullut yhä enemmän uusia kasvisproteiineja, joita voidaan käyttää ruoanlaitossa lihan tavoin. Julkkiskokki Henri Alén paljastaa, että hänellä ei ole ollut kovin hyviä kokemuksia eräiden tuotteiden osalta.
– Tykkäisin siitä, että asiat maistuisi. Se on tuottanut minulle ongelmia esimerkiksi Härkiksen kanssa. Ostin sitä kerran kotiin ja tein kaikkeni, jotta olisin saanut siitä jonkun makuista. En saanut, se oli kuin lasin vettä olisi juonut, Alén toteaa.
Vaikka Alen ei vielä ole löytänyt Härkiksestä suosikkituotettaan, kuivatut härkäpavut mies mainitsee yhdeksi lempi-raaka-aineekseen.
LUE MYÖS: Milloin pasta on täydellisen kypsää? Henri Alén paljastaa lyömättömän vinkin

