Mainos
Mainos

Yleinen virhe pilaa kasvikset – "kukaan ei tykkää sellaisesta"

Vege!-kirjan Riikka Sukulan kanssa kirjoittanut Alex Nieminen kehottaa kaikkia lisäämään kasvisten määrää ruokavaliossa. Muutamalla vinkillä kasviksista saa maistuvampia.

Alex Nieminen on ollut kasvissyöjä yli 25 vuotta. Nykyään kasvissyönti on yleisempää ja erilaisia lihankorvikkeita ja kasvismaitoja on kaupoissa hyvin tarjolla. Suomesta kuitenkin puuttuu kasvisruokakulttuuri, hyvää kasvisruokaa ei osata tehdä.

Muutamalla yksinkertaisella vinkillä kasvisruuista saa parempia.

– Pitää muistaa tasapainottaa maut. Monet kasvikset muuttuvat vähän makeiksi, kun niitä kypsentää. Ruokaan pitää lisätä happoa, kuten etikkaa tai sitruunamehua,  tai katkeroa, jota saa lehtivihreästä tai selleristä. Näin maut saa monipuolisemmaksi, Alex vinkkaa.

Toinen yleinen virhe liittyy kypsentämiseen.

– Edelleen usein kasvikset kypsennetään ylikypsiksi, jolloin kaikki on vähän sellaista vauvanruokaa ja kukaan ei tykkää sellaisesta!

Kavisruokaan liittyy monia oletuksia. Ajatellaan, että sen tekeminen on vaikeaa ja ravinto jää yksipuoliseksi. Alex Nieminen kannustaa ihmisiä lisäämään kasvisten määrää ruokaan, se ei tarkoita sitoutumista pelkkään kasvissyöntiin.

– Uskon että meidän kirjaa ostavat haluavat lisätä kasvisten määrää ruuassa, eivätkä niinkään lopettaa sekasyöntiä.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja