Yleinen virhe pilaa kasvikset – "kukaan ei tykkää sellaisesta"

Parsakaali
Älä keitä kasviksia liikaa! Colourbox.com

Vege!-kirjan Riikka Sukulan kanssa kirjoittanut Alex Nieminen kehottaa kaikkia lisäämään kasvisten määrää ruokavaliossa. Muutamalla vinkillä kasviksista saa maistuvampia.

Alex Nieminen on ollut kasvissyöjä yli 25 vuotta. Nykyään kasvissyönti on yleisempää ja erilaisia lihankorvikkeita ja kasvismaitoja on kaupoissa hyvin tarjolla. Suomesta kuitenkin puuttuu kasvisruokakulttuuri, hyvää kasvisruokaa ei osata tehdä.

Muutamalla yksinkertaisella vinkillä kasvisruuista saa parempia.

– Pitää muistaa tasapainottaa maut. Monet kasvikset muuttuvat vähän makeiksi, kun niitä kypsentää. Ruokaan pitää lisätä happoa, kuten etikkaa tai sitruunamehua,  tai katkeroa, jota saa lehtivihreästä tai selleristä. Näin maut saa monipuolisemmaksi, Alex vinkkaa.

Toinen yleinen virhe liittyy kypsentämiseen.

– Edelleen usein kasvikset kypsennetään ylikypsiksi, jolloin kaikki on vähän sellaista vauvanruokaa ja kukaan ei tykkää sellaisesta!

Kavisruokaan liittyy monia oletuksia. Ajatellaan, että sen tekeminen on vaikeaa ja ravinto jää yksipuoliseksi. Alex Nieminen kannustaa ihmisiä lisäämään kasvisten määrää ruokaan, se ei tarkoita sitoutumista pelkkään kasvissyöntiin.

– Uskon että meidän kirjaa ostavat haluavat lisätä kasvisten määrää ruuassa, eivätkä niinkään lopettaa sekasyöntiä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.