Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Julkkiskokki tyrmää kasvipohjaiset burgerit: "Se ei tuota minulle iloa millään tavalla"

7:30Akseli Herlevi listasi hyvän hampurilaisen 3 tärkeintä asiaa
Julkaistu 25.04.2018 20:03

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Lihan korvaaminen on idea, jota julkkiskokki Anthony Bourdain ei omien sanojensa mukaan ymmärrä.

Akseli Herlevi paljastaa videolla hyvän hampurilaisen salaisuuden.

Laboratorio-olosuhteissa kasvatetun keinolihan uskotaan valloittavan kauppojen hyllyt ja ravintoloiden ruokalistat toden teolla seuraavien vuosikymmenten aikana. Keinolihan valmistukseen kuluu arvioiden mukaan jopa 75 prosenttia vähemmän vettä, ja se tuottaa yli 85 prosenttia vähemmän kasvihuonepäästöjä kuin tavallisen lihan tuotanto.

Lukuisista hyvistä puolista huolimatta on olemassa myös niitä, jotka eivät tätä innovaatiota ymmärrä. Yksi heistä on ruokamatkaohjelmistaan tunnettu Anthony Bourdain, joka on kritisoinut kovalla kädellä keinolihahampurilaisen ideaa. Miehen mukaan keinoliha voi olla hyvä tapa tuottaa välttämättömiä proteiineja nälkää näkeville, mutta ei asia, joka sopisi ravintoloiden keittiöön. 

LUE MYÖS: Julkkiskokki sai maistaa omaa lääkettään! Someyleisö hullaantui – Gordon Ramsayn annos ei kelvannut thai-kokille

Kokki tunnetaan kritiikistä kasvissyöjiä kohtaan

Keinolihaburgeri Impossible Burger on Yhdysvalloista lähtöisin olevaa trendiruokaa, joka lihaisesta ulkonäöstään huolimatta on täysin kasviperäinen tuote. Sämpylän välissä oleva pihvi muistuttaa niin maultaan, ulkonäöltään kuin koostumukseltaankin lihaa, vaikka se ei ole eläintä nähnytkään. Tuote on myynnissä monissa ravintoloissa ympäri Yhdysvaltoja.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen .

täältä

– Kolmekymmentä vuotta kestäneen kokin uran tehneenä vastustan ajatusta siitä, että todellisen lihan rakenteen ja lihaisen maun voisi korvata jollain, Bourdain kertoo.

– Vihaan ajatusta siitä, että ihmiset myyvät tätä ensiluokkaisena trendiravintoloissa. Se ei tuota minulle iloa millään tavalla, mies lisää.

Bourdain on aiemminkin ollut esillä kritiikistään, jota se on kovin sanoin osoittanut vegaaneja ja kasvissyöjiä kohtaan. 

Lähde: Independent

Lisää aiheesta:

Gordon Ramsayn hampurilaisohje lytättiin – söisitkö itse?Himoitsetko hampurilaista, mutta haluaisit syödä terveellisemmin? Lennyn ehdotus kerännyt liki kolme miljoonaa katselukertaa: "Näyttää hyvältä"Suomalainen hampurilaisketju jätti lihan pois burgereistaan – päätöksellä odottamattomat seuraukset: Myynti kolminkertaistui! Ainutlaatuinen ravintolakonsepti Suomessa – MTV testasi lihansyöjiä hämäävän vegeburgerin: ”Tätä olisi mahdoton erottaa jauhelihasta” Näky supermarketin lihatiskiltä on saanut asiakkaat raivoihinsa – ymmärrätkö miksi? Kasvispihvi, joka imitoi täydellisesti mehukasta lihaa? Uutuustuote kerää ylistystä maailmalla
RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • Eilen15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta

  • to13:38
    Verot

    Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia veroja

  • to11:26
    Ruoka

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • ke12:37
    Ruoka

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • ti17:24
    Ruoka

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide