Julkkiskokki tyrmää kasvipohjaiset burgerit: "Se ei tuota minulle iloa millään tavalla"

Akseli Herlevi listasi hyvän hampurilaisen 3 tärkeintä asiaa 7:30 Akseli Herlevi listasi hyvän hampurilaisen 3 tärkeintä asiaa

Lihan korvaaminen on idea, jota julkkiskokki Anthony Bourdain ei omien sanojensa mukaan ymmärrä.

Akseli Herlevi paljastaa videolla hyvän hampurilaisen salaisuuden.

Laboratorio-olosuhteissa kasvatetun keinolihan uskotaan valloittavan kauppojen hyllyt ja ravintoloiden ruokalistat toden teolla seuraavien vuosikymmenten aikana. Keinolihan valmistukseen kuluu arvioiden mukaan jopa 75 prosenttia vähemmän vettä, ja se tuottaa yli 85 prosenttia vähemmän kasvihuonepäästöjä kuin tavallisen lihan tuotanto.

Lukuisista hyvistä puolista huolimatta on olemassa myös niitä, jotka eivät tätä innovaatiota ymmärrä. Yksi heistä on ruokamatkaohjelmistaan tunnettu Anthony Bourdain, joka on kritisoinut kovalla kädellä keinolihahampurilaisen ideaa. Miehen mukaan keinoliha voi olla hyvä tapa tuottaa välttämättömiä proteiineja nälkää näkeville, mutta ei asia, joka sopisi ravintoloiden keittiöön. 

Kokki tunnetaan kritiikistä kasvissyöjiä kohtaan

Keinolihaburgeri Impossible Burger on Yhdysvalloista lähtöisin olevaa trendiruokaa, joka lihaisesta ulkonäöstään huolimatta on täysin kasviperäinen tuote. Sämpylän välissä oleva pihvi muistuttaa niin maultaan, ulkonäöltään kuin koostumukseltaankin lihaa, vaikka se ei ole eläintä nähnytkään. Tuote on myynnissä monissa ravintoloissa ympäri Yhdysvaltoja.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kolmekymmentä vuotta kestäneen kokin uran tehneenä vastustan ajatusta siitä, että todellisen lihan rakenteen ja lihaisen maun voisi korvata jollain, Bourdain kertoo.

– Vihaan ajatusta siitä, että ihmiset myyvät tätä ensiluokkaisena trendiravintoloissa. Se ei tuota minulle iloa millään tavalla, mies lisää.

Bourdain on aiemminkin ollut esillä kritiikistään, jota se on kovin sanoin osoittanut vegaaneja ja kasvissyöjiä kohtaan. 

Lähde: Independent

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.