Markus Maulavirta järkyttyi naudanlihakohusta: "Ollaan ampumassa meidän peruselinkeinoja alas"
Kokki Markus Maulavirta vieraili Huomenta Suomessa ja kertoi, mitä mieltä hän on ruoan ilmastovaikutuksista käydystä keskustelusta.
Julkisuudesta tuttu kokki Markus Maulavirta on seurannut lihasta, maidosta ja ilmastoystävällisestä ruoasta käytyä keskustelua järkyttyneenä.
– Ollaan ampumassa meidän peruselinkeinoja alas käyttäen syynä ilmastoa, hän toteaa.
Tuotettu ruoka pitäisi hyödyntää tehokkaasti
Maulavirran mielestä olisi paljon tekoja, joita voitaisiin arkielämässä tehdä puuttumatta rakenteisiin. Aito ympäristöteko olisi se, että käytettäisiin toisten tuottama ruoka hyväksi ilman, että sorkittaisiin kenenkään elinkeinoa.
– Eihän meille esimerkiksi naudasta kelpaa muu kuin pihvi ja paistit, porsaasta kinkku ja file, Maulavirta luettelee.
– Kaikki muu häviää maailmankartalta.
Kuuntele haastattelusta myös, mitä ruokaa Maulavirta kutsuu museotavaraksi ja miksi kaupan maito- ja leikkelehyllyt ovat hänen mielestään järkyttäviä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti