Mainos
Mainos

Markus Maulavirta järkyttyi naudanlihakohusta: "Ollaan ampumassa meidän peruselinkeinoja alas"

Kokki Markus Maulavirta vieraili Huomenta Suomessa ja kertoi, mitä mieltä hän on ruoan ilmastovaikutuksista käydystä keskustelusta. 

Julkisuudesta tuttu kokki Markus Maulavirta on seurannut lihasta, maidosta ja ilmastoystävällisestä ruoasta käytyä keskustelua järkyttyneenä.

– Ollaan ampumassa meidän peruselinkeinoja alas käyttäen syynä ilmastoa, hän toteaa.

Tuotettu ruoka pitäisi hyödyntää tehokkaasti

Maulavirran mielestä olisi paljon tekoja, joita voitaisiin arkielämässä tehdä puuttumatta rakenteisiin. Aito ympäristöteko olisi se, että käytettäisiin toisten tuottama ruoka hyväksi ilman, että sorkittaisiin kenenkään elinkeinoa.

– Eihän meille esimerkiksi naudasta kelpaa muu kuin pihvi ja paistit, porsaasta kinkku ja file, Maulavirta luettelee.

– Kaikki muu häviää maailmankartalta.

Kuuntele haastattelusta myös, mitä ruokaa Maulavirta kutsuu museotavaraksi ja miksi kaupan maito- ja leikkelehyllyt ovat hänen mielestään järkyttäviä. ​​​​​​​

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja