Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Markus Maulavirta järkyttyi naudanlihakohusta: "Ollaan ampumassa meidän peruselinkeinoja alas"

7:44Oravaa pataan - mitä lautasiltamme puuttuu Markus Maulavirta?Videolla kokki Markus Maulavirta kertoo myös, miksi kaupan maito- ja leikkelehyllyt ovat hänen mielestään kamalia.
Julkaistu 22.11.2019 17:28
Toimittajan kuva

Outi Jaatinen

outi.jaatinen@mtv.fi

Kokki Markus Maulavirta vieraili Huomenta Suomessa ja kertoi, mitä mieltä hän on ruoan ilmastovaikutuksista käydystä keskustelusta. 

Julkisuudesta tuttu kokki Markus Maulavirta on seurannut lihasta, maidosta ja ilmastoystävällisestä ruoasta käytyä keskustelua järkyttyneenä.

– Ollaan ampumassa meidän peruselinkeinoja alas käyttäen syynä ilmastoa, hän toteaa.

Tuotettu ruoka pitäisi hyödyntää tehokkaasti

Maulavirran mielestä olisi paljon tekoja, joita voitaisiin arkielämässä tehdä puuttumatta rakenteisiin. Aito ympäristöteko olisi se, että käytettäisiin toisten tuottama ruoka hyväksi ilman, että sorkittaisiin kenenkään elinkeinoa.

– Eihän meille esimerkiksi naudasta kelpaa muu kuin pihvi ja paistit, porsaasta kinkku ja file, Maulavirta luettelee.

– Kaikki muu häviää maailmankartalta.

Kuuntele haastattelusta myös, mitä ruokaa Maulavirta kutsuu museotavaraksi ja miksi kaupan maito- ja leikkelehyllyt ovat hänen mielestään järkyttäviä. ​​​​​​​

Lisää aiheesta:

Suosikkibloggaaja Hanna Gullichsen saa törkyviestejä, kun hän käyttää lihaa – myös kelmu ja ketsuppi suututtavatUnicafe ilmoitti luopuvansa naudanlihasta ja siitäkös sota syttyi, vaikka muutos on "ihan mikkihiiriluokkaa" – ruoka on kulttuurisodan uusi taisteluareenaLihakohu kuumensi tunteet MTV:n suorassa lähetyksessä – juontaja Nina Rahkolan oli puututtava kiivassanaiseen keskusteluun: "Aika kovia syytöksiä"Sikke Sumari kannustaa syömään tiettyjä ruoka-aineita: "Muutenhan unohdamme, miltä ne parhaimmillaan maistuvat"Pitäisikö lihan syöminen lopettaa? Huippukokki Henri Alén: ”Ei tule onnistumaan”"Kasvissyöjä tietää heti, mistä siinä on kyse" – miksi kasvisruoat nimetään liharuokien nimillä?
RuokaLihaYmpäristöMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:22
    Japani

    Sushiakin suositumpaa! Japanin omaa "karjalanpiirakkaa" saa Suomestakin

  • 15:14
    Ravitsemus

    Kasvisten hinta puhuttaa: Voiko pienituloinen syödä terveellisesti?

  • 09:28
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat kananugetit testissä – selvä voittaja löytyi

  • Eilen17:26
    Leipä

    "Yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää" – oletko maistanut?

  • Eilen14:25
    Kasvisruokavalio

    Kielenhuoltaja kasvismakkarakohusta: Eihän lihapullakaan ole pulla