Voiko pääsiäisen ruokakattauksesta saada juhlavan pienemälläkin budjetilla? Kysyimme asiaa kokki Kari Aihiselta.
Kuten aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerroimme, pääsiäinen on joulun ohella todella tärkeä ruokajuhla suomalaisille. Pääsiäispöytään tekisi mieli kattaa monenlaisia herkkuja aina pikkusuolaisista pääsiäislampaaseen ja näyttäviin jälkiruokaleivonnaisiin. Mutta mitä tehdä, jos budjetti ei tällaiseen veny?
Lue myös: Supermehevää lihaa pääsiäiseksi: Parhaat pääsiäislammas- ja karitsaohjeet
Halvempia ruhonosia ja "less is more"
Jos pääsiäispöytään on pakko saada esimerkiksi karitsaa, suosittelee kokki Kari Aihinen halvempia ja pitkään haudutettavia ruhonosia, kuten potkaa, lapaa ja muita luullisia osia.
– Kun kukkaron kautta mietitään, niin kannattaa pohtia paljonko pitää olla sitä kuuluisaa karitsaa versus lisukkeet, kuten vihannekset, juurekset ja kastikkeet, Aihinen muistuttaa.
Karitsaa voi siis ostaa vähemmän ja satsata esimerkiksi kotimaisiin ja edullisiin uunissa paahdettaviin juureksiin. Aihinen antaisi etenkin näinä aikoina ohjenuoraksi "less is more, vähemmän on enemmän".
