Mitä eroa on jäätelöllä ja gelatolla? Jäätelöntekijä vastaa.
Italialais-ruotsalainen jäätelöntekijä Samantha Santambrogio-Öberg jakaa jäätelövinkkejään ruotsalaismedia Aftonbladetin ruokasivuilla. Santambrogio-Öberg on julkaissut aiheesta myös ruotsinkielisen teoksen Äkta italiensk glass – gelato, sorbet, såser och toppings, eli Aitoa italialaista jäätelöä – gelatoa, sorbettia, kastikkeita ja kuorrutteita.
Jäätelöasiantuntijalta kysytään usein samoja kysymyksiä liittyen muun muassa jäätelöön, italialaiseen gelatoon sekä sorbettiin.
Useimmat tiedustelevat häneltä jäätelön ja gelaton eroa.
Lue myös: Voiko jäätelö olla terveellistä? Ravitsemusterapeutti antaa vinkit kesän herkutteluun
Mitä eroa on jäätelöllä ja gelatolla?
Santambrogio-Öbergin mukaan jäätelö ja gelato tarkoittaa periaatteessa sama asiaa, koska kyse on jäädytetystä herkusta, joka sisäältää, sokeria, kermaa, maitoa, ilmaa ja erilaisia makuaineita.
