Jos haluat kalastasi taatusti maukasta, muista tärkeä valmistusvaihe.
Kun valmistat kalaa ruoaksi, miten maustat sen? Suolaton kala on todella mautonta, mutta suolan määrässä ei myöskään kannata liioitella, muistuttaa kalayhdistys Pro Kala ry. Sopiva määrä suolaa korostaa kalan makua juuri oikealla tavalla.
– Kalalle sopii parhaiten jodioimaton merisuola, sillä jodi tuo kalaan helposti kitkerän sivumaun, kalayhdistyksen tuoreessa tiedotteessa vinkataan.
Lue myös: Ostatko kaupasta lohta tai kirjolohta? Pidä mielessä tämä
Kokkien suosima suolauskikka
Kalan suolaamiseen on olemassa pari kätevää kikkaa. Kalayhdistys muistuttaa ravintoloiden ja kokkien suosimasta suolaustavasta eli nestesuolauksesta. Menetelmän etuna on se, että kala suolautuu tasaisesti. Lisäksi siten saa suolattua nopeasti isommankin määrän kalaa.
– Kalalle käytetään noin kymmenprosenttista suolalientä. Se valmistetaan sekoittamalla keskenään litra vettä ja desilitra merisuolaa. Suolattava kala laitetaan sopivan kokoiseen, korkeareunaiseen astiaan ja päälle kaadetaan suolavesi.