Juuston kilohinta voi olla muita maitotuotteita moninkertaisesti kovempi, mutta miksi näin on?
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin suomalaisten juustomieltymyksistä ja yleisistä juustotrendeistä.
Valion juustoliiketoiminnasta vastaavan johtajan Tuukka Pastilan mukaan suomalaiset ovat melko perinteisiä juustonsyöjiä ja suosivat edelleen leivän päälle ostettavia mietoja juustoja. Pastilan mukaan valmiiksi viipaloidut juustot ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan, mutta moni on myös palannut takaisin palajuustojen pariin ruoan hinnan noustessa.
Helsinkiläisen Rolling Cheese -kaupan juustokauppias Nelli Steer kertoo, että juuston hintaan vaikuttaa oleellisesti se, kuka juuston tekee, millaisista raaka-aineista, miten ja missä.
Lue myös: Unohda suomalainen "1980-luvun pizzaperinne" – juustoraasteelle ei kannata tehdä näin!
Juuston kilohinta jopa kymmeniä euroja – miksi?
Juusto ei missään nimessä ole elintarvike sieltä halvimmasta päästä, jos vertaa esimerkiksi muihin maitotuotteisiin. Arjen perusjuustoja kaupasta saa alle kympin kilohinnalla, mutta monet erikoisjuustot voivat maksaa jopa kymmeniä euroja kilolta. Miksi juusto on niin kallista?
