Unohda suomalainen "1980-luvun pizzaperinne" – juustoraasteelle ei kannata tehdä näin!

Älä käytä kaulinta! Pizzapohja kannattaakin muotoilla näin 1:45 Älä käytä kaulinta! Pizzapohja kannattaakin muotoilla näin
KATSO MYÖS VIDEO: Näin pizzapohja kannattaa muotoilla. Kaulinta ei tarvita!

Missä vaiheessa juustoraaste tulisi lisätä pizzaan? 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla käsiteltiin perjantaina täydellisen napolilaisen pizzan valmistusta. "Pizzanörtteinä" tunnetut ja omaa pizzapodcastiakin tuottavat Jukka Salminen ja Antti Granlund antoivat omat vinkkinsä napolilaisen pizzan valmistamiseen Oonin järjestämässä tilaisuudessa.

Salminen muistutti oleellisesta lähtökohdasta hyvälle pizzalle.

– Kaikki lähtee taikinasta! Kun sen saa toimimaan, niin voi tehdä päälle mitä haluaa. 

Täytteiden oikea järjestys: Juusto alle vai päälle?

Kun on ensin saanut aikaiseksi täydellisen pizzapohjan, on aika miettiä sopivia pizzatäytteitä. Ikuisuuskysymys pizzanpaistajien keskuudessa lienee se, missä järjestyksessä täytteet tulisi pizzaan laittaa.

Kaikille lienee selvää, että pizzan täyttäminen aloitetaan perinteisesti tomaattikastikkeen levittämisellä, mutta mitä seuraavaksi? Suomalaiset ovat ehkä tottuneet viimeistelemään pizzansa juustoraasteella, mutta näin ei Antti Granlundin mukaan kannata välttämättä tehdä. 

– Suomessa oli perinne laittaa 1980-luvulla peltipizzaan aina se emmental- tai edamjuusto viimeisenä pizzan päälle. Silloin juusto kuitenkin kuivahtaa ja siitä tulee keltainen koppura, Granlund sanoo.

Tästä syystä pizza-asiantuntijat suosittelevat juustoraasteen laittamista muiden täytteiden alle. Tuoretta mozzarellaa voi toki murustella myös lisäksi viimeisenä pizzan päälle.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat