Missä vaiheessa juustoraaste tulisi lisätä pizzaan?
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla käsiteltiin perjantaina täydellisen napolilaisen pizzan valmistusta. "Pizzanörtteinä" tunnetut ja omaa pizzapodcastiakin tuottavat Jukka Salminen ja Antti Granlund antoivat omat vinkkinsä napolilaisen pizzan valmistamiseen Oonin järjestämässä tilaisuudessa.
Salminen muistutti oleellisesta lähtökohdasta hyvälle pizzalle.
– Kaikki lähtee taikinasta! Kun sen saa toimimaan, niin voi tehdä päälle mitä haluaa.
Lue myös: Älä käytä kaulinta! Näin pizzapohja kannattaa oikeasti tehdä
Täytteiden oikea järjestys: Juusto alle vai päälle?
Kun on ensin saanut aikaiseksi täydellisen pizzapohjan, on aika miettiä sopivia pizzatäytteitä. Ikuisuuskysymys pizzanpaistajien keskuudessa lienee se, missä järjestyksessä täytteet tulisi pizzaan laittaa.
Kaikille lienee selvää, että pizzan täyttäminen aloitetaan perinteisesti tomaattikastikkeen levittämisellä, mutta mitä seuraavaksi? Suomalaiset ovat ehkä tottuneet viimeistelemään pizzansa juustoraasteella, mutta näin ei Antti Granlundin mukaan kannata välttämättä tehdä.
