Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ethän tee mozzarellajuustolle näin? Asiantuntija muistuttaa suomalaisia: "Ei koskaan kannata"

Mozzarella maistuu esimerkiksi pizzajuustona.
Mozzarella maistuu esimerkiksi pizzajuustona.MTV
Julkaistu 26.05.2022 09:40

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Syötkö mozzarellaa useimmiten jääkaappikylmänä? Niin ei kannata tehdä, sanoo italialaislähtöinen Gianpaolo Rinetti.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin mozzarella- ja burratajuuston tuotannon käynnistymisestä Suomessa. Italialaisten tuotteiden maahantuoja Gianpaolo Rinetti päätti toteuttaa haaveensa siitä, että suomalaiset pääsisivät maistamaan mahdollisimman tuoretta mozzarellaa ja burrataa. Hän päätyi yhtiökumppaneidensa kanssa konseptiin, jossa juustot tuotetaan Suomessa, mutta italialaiseen tyyliin.

Mikä suomalaisessa mozzarellassa on erityistä? Katso videolta Gianpaolo Rinettin haastattelu. Artikkeli jatkuu videon alla.

3:29Tiedätkö, mikä ero on mozzarellalla ja burratalla? Juustonvalmistaja esittelee, kuinka suomalaisesta maidosta saadaan italialaistyylistä juustoaTiedätkö, mikä ero on mozzarellalla ja burratalla? Juustonvalmistaja esittelee, kuinka suomalaisesta maidosta saadaan italialaistyylistä juustoa.

Ethän syö mozzarellaa jääkaappikylmänä?

Rinetti muistutti MTV Uutisten haasttatelussa myös tärkeästä seikasta liittyen juustojen syöntiin: mozzarellaa ei tulisi koskaan nauttia jääkaappikylmänä. Sama pätee myös koviin juustoihin. Rinettin mukaan mozzarellan voi ottaa huoneenlämpöön noin tuntia ennen sen nauttimista.

– Ei koskaan kannata nauttia suoraan jääkaapista. Huoneenlämmössä mozzarellasta valuu ulos ylimääräinen vesi ja juuston maut tulevat paremmin esille, Rinetti kertoi.

Myös juustotarjottimella tarjoiltavat kovat juustot kuuluu ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua, jopa tunti tai kaksi ennen. Liian pitkään juustoja ei kuitenkaan kannata huoneenlämmössä säilyttää. Silloin juusto rupeaa hikoilemaan suolaa ja rasvaa itsestään ulos.

Säilyvätkö juustot huoneenlämmössä?

Suomessa ei ole totuttu säilyttämään juustoja huoneenlämmössä, vaikka esimerkiksi Keski- ja Etelä-Euroopan markkinamyyjien keskuudessa tämä tapa on yleisesti käytössä. MTV Uutisten sivuilla käsiteltiin aihetta vuonna 2018.

Monissa Euroopan maissa huoneenlämmössä säilytetään pitkään kypsytettyjä juustoja, joiden katsotaan vain paranevan ja kypsyvän entisestään lämpimässä. 

– Juustojen myyjillä on juuston valmistajalta todistus siitä, että juusto säilyy huoneenlämmössä. Jos kyse on pehmeästä juustosta tai tuorejuustosta, ei tämä päde, vaan ainoa turvallinen tapa on kylmäsäilytys, Ruokavirastolta muistutettiin MTV Uutisten haastattelussa vuonna 2018.

Lue lisää: Juustomyymälän toiminta herättää hämmennystä kauppakeskus Redissä – Evira vastaa: Säilyvätkö juustot todella huoneenlämmössä? 

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Tästä syystä juustojen valmistus Suomessa on hankalaaMyydäänkö Suomessa huonolaatuisempaa mozzarellaa kuin Italiassa? Juustokauppias: "Emme voi ikinä toistaa sitä täällä"Huoneenlämpöön jätetyn juuston syömäkelpoisuus mietityttää: "Riippuu siitä, että..."Juuston kilohinta voi olla kymmeniä euroja – miksi?Gianpaolo huomasi yhden oleellisen ongelman suomalaiskaupoissa myytävissä mozzarellajuustoissa – päätti tarttua tuumasta toimeenJuustomyymälän toiminta herättää hämmennystä kauppakeskus Redissä – Evira vastaa: Säilyvätkö juustot todella huoneenlämmössä?
JuustoRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juusto
  • 30.8.08:01
    Espanja

    Tällaista on maailman kallein homejuusto – kypsytetty kosteissa luolissa

  • 18.8.18:45
    Ruoka

    Joko testasit kahden ainesosan "pikajuuston"? Jennin älynväläyksestä hitti

  • 4.8.09:32
    Ruoka

    Miksi juuston pintaan ilmestyy valkoisia pilkkuja? Tästä on kyse

  • 9.7.09:48
    Raha

    Maailman kallein juusto myytiin 36 000 eurolla

  • 3.7.15:09
    Ruoka

    Oletko hoksannut tehdä näin fetalle? Hittilisuke lähes kaikelle