Joko testasit nerokkaat sämpylät? Täydellinen jymäytys: "Äiti, nää on parhaita leipiä ikinä"

sampyla1
MTV

Sämpylöitä voi leipoa myös ylijäänyttä ruokaa hyödyntäen!

Tällä viikolla MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on käsitelty laajasti käynnissä olevia hävikki- sekä leipäviikkoja. Kerroimme muun muassa, mitkä ovat S- ja K-ryhmien suosituimmat punalapputuotteet, ja miksi leipää ei missään nimessä kannata heittää roskiin

Lisäksi olemme jakaneet myös näppäriä reseptivinkkejä, joiden avulla voi vähentää kotona syntyvää ruokahävikkiä. Kannattaa kokeilla ainakin legendaarisia lämpimiä voileipiä Katin tyyliin tai kekseliästä leipäpuuroa.

Ylijääneestä ruoasta voi valmistaa myös erilaisia leipiä. Moni on varmasti käyttänyt esimerkiksi perunamuusin jämiä rieskojen tai perunalettujen valmistamiseen. Leipätaikinaan voi sujauttaa muusin sijaan myös sosekeittoa.

Sämpylät sosekeitosta eli täydellinen jymäytys

Testasimme keväällä sosekeittosämpylät, jotka ovat hävikkiherkkua parhaimmillaan. Sosekeittosämpylöihin sopii käytännössä mikä tahansa kasvissosekeitto – tällä kertaa leivoimme leivät tomaattisen linssisosekeiton jämistä.

Sämpylöiden leipominen oli todella helppoa ja nopeaa. Valmiiden sämpylöiden ulkonäkö, koostumus ja maku yllättivät todella positiivisesti. Tomaattinen keitto maistoi juuri sopivan hennosti leivissä.

Mikä parasta, sämpylät maistuivat myös perheen kasviskriittiselle 5-vuotiaalle, joka ei keittoa olisi sellaisenaan syönyt. Sämpylöihin sosekeiton sai kuitenkin helposti "piilotettua". Täydellinen jymäytys siis!

– Äiti, nää on parhaita leipiä ikinä, 5-vuotias julisti.

Katso myös video: Nerokas kikka leivän voiteluun – oletko hoksannut tätä?

Nerokas kikka leivän voiteluun – oletko hoksannut tätä? 0:33
Katso nerokas voitelukikka.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.