Joko testasit nerokkaat sämpylät? Täydellinen jymäytys: "Äiti, nää on parhaita leipiä ikinä"

0:18 Näin leipä kannattaa leikata oikeasti
KATSO MYÖS VIDEO: Näin leipä kannattaa oikeasti leikata!

Sämpylöitä voi leipoa myös ylijäänyttä ruokaa hyödyntäen!

Tällä viikolla MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on käsitelty laajasti käynnissä olevia hävikki- sekä leipäviikkoja. Kerroimme muun muassa, mitkä ovat S- ja K-ryhmien suosituimmat punalapputuotteet, ja miksi leipää ei missään nimessä kannata heittää roskiin

Lisäksi olemme jakaneet myös näppäriä reseptivinkkejä, joiden avulla voi vähentää kotona syntyvää ruokahävikkiä. Kannattaa kokeilla ainakin legendaarisia lämpimiä voileipiä Katin tyyliin tai kekseliästä leipäpuuroa.

Ylijääneestä ruoasta voi valmistaa myös erilaisia leipiä. Moni on varmasti käyttänyt esimerkiksi perunamuusin jämiä rieskojen tai perunalettujen valmistamiseen. Leipätaikinaan voi sujauttaa muusin sijaan myös sosekeittoa.

Sämpylät sosekeitosta eli täydellinen jymäytys

Testasimme keväällä sosekeittosämpylät, jotka ovat hävikkiherkkua parhaimmillaan. Sosekeittosämpylöihin sopii käytännössä mikä tahansa kasvissosekeitto – tällä kertaa leivoimme leivät tomaattisen linssisosekeiton jämistä.

Sämpylöiden leipominen oli todella helppoa ja nopeaa. Valmiiden sämpylöiden ulkonäkö, koostumus ja maku yllättivät todella positiivisesti. Tomaattinen keitto maistoi juuri sopivan hennosti leivissä.

Mikä parasta, sämpylät maistuivat myös perheen kasviskriittiselle 5-vuotiaalle, joka ei keittoa olisi sellaisenaan syönyt. Sämpylöihin sosekeiton sai kuitenkin helposti "piilotettua". Täydellinen jymäytys siis!

– Äiti, nää on parhaita leipiä ikinä, 5-vuotias julisti.

Katso myös video: Nerokas kikka leivän voiteluun – oletko hoksannut tätä?

0:33
Katso nerokas voitelukikka.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja