Joko testasit nerokkaat sämpylät? Täydellinen jymäytys: "Äiti, nää on parhaita leipiä ikinä"
Sämpylöitä voi leipoa myös ylijäänyttä ruokaa hyödyntäen!
Tällä viikolla MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on käsitelty laajasti käynnissä olevia hävikki- sekä leipäviikkoja. Kerroimme muun muassa, mitkä ovat S- ja K-ryhmien suosituimmat punalapputuotteet, ja miksi leipää ei missään nimessä kannata heittää roskiin.
Nappaa helppo ohje: Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!
Lisäksi olemme jakaneet myös näppäriä reseptivinkkejä, joiden avulla voi vähentää kotona syntyvää ruokahävikkiä. Kannattaa kokeilla ainakin legendaarisia lämpimiä voileipiä Katin tyyliin tai kekseliästä leipäpuuroa.
Ylijääneestä ruoasta voi valmistaa myös erilaisia leipiä. Moni on varmasti käyttänyt esimerkiksi perunamuusin jämiä rieskojen tai perunalettujen valmistamiseen. Leipätaikinaan voi sujauttaa muusin sijaan myös sosekeittoa.
Sämpylät sosekeitosta eli täydellinen jymäytys
Testasimme keväällä sosekeittosämpylät, jotka ovat hävikkiherkkua parhaimmillaan. Sosekeittosämpylöihin sopii käytännössä mikä tahansa kasvissosekeitto – tällä kertaa leivoimme leivät tomaattisen linssisosekeiton jämistä.
Sämpylöiden leipominen oli todella helppoa ja nopeaa. Valmiiden sämpylöiden ulkonäkö, koostumus ja maku yllättivät todella positiivisesti. Tomaattinen keitto maistoi juuri sopivan hennosti leivissä.
Mikä parasta, sämpylät maistuivat myös perheen kasviskriittiselle 5-vuotiaalle, joka ei keittoa olisi sellaisenaan syönyt. Sämpylöihin sosekeiton sai kuitenkin helposti "piilotettua". Täydellinen jymäytys siis!
– Äiti, nää on parhaita leipiä ikinä, 5-vuotias julisti.
Nappaa helppo ohje: Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!
Katso myös video: Nerokas kikka leivän voiteluun – oletko hoksannut tätä?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti