Katin kekseliäs kikka lämpimiin voileipiin: "Näihin voit kätkeä jääkaapin ylimääräiset raaka-aineet"

Pellillinen lämpimiä voileipiä! Katin lämppäripeltiä on kokeiltava 1:00 Pellillinen lämpimiä voileipiä! Katin lämppäripeltiä on kokeiltava
KATSO VIDEO: Hävikkiruokaa parhaimmillaan! Näin teet lämppäripellin.

Nyt kokataan taas arjen parhaita luottoruokia! Arkiruokahitti-juttusarjassamme vinkataan helppoja ja nopeita koko perheen ruokasuosikkeja. Tällä kertaa valmistetaan hävikki- ja leipäviikon kunniaksi legendaarisia lämppäreitä!

Nyt annetaan estradi lukijoidemme suosikkiohjeille Maikkarin reseptiarkistosta. Hittireseptien joukkoon mahtuu kaikkea kotikeittiön klassikoista uusiin herkkuruokiin. Oletko jo testannut esimerkiksi supersuosittua lohipastaa, Sadun mahtavia kalapuikkoja, törkeän hyvää Harri Syrjäsen kantarellipastaa tai Hannan nerokasta versiota pinaattiletuista?

Nyt arkiruoaksi kokataan legendaarista ruokaa leipähävikistä. 

Lämpimät voileivät eli lämppärit ovat täydellinen hävikkiherkku

Syyskuussa vietetään samanaikaisesti sekä hävikki- että leipäviikkoa. Nyt onkin juuri oikea hetki kokata lämpimiä voileipiä, joihin voi hyödyntää hävikkiuhan alla olevia raaka-aineita.

Lämpimät voileivät eli kämppärit ovat monelle tuttu ruoka lapsuudesta, ja ne ovatkin kotoisaa lohturuoka parhaimmillaan. Oman versionsa lämppäreistä loihti viime vuonna ruoka-alan moniosaaja Kati "Hellapoliisi" Jaakonen. Katin mukaan lämpimät leivät ovat hävikkiruokaa parhaimmillaan.

– Näihin voit kätkeä jääkaapin ylimääräiset raaka-aineet ja jokainen voi koota oman suosikkinsa.

Kati teki lämppäreistä peltiversion niin, että jokaiselle riittää syötävää. Lämminleipäpeltiin on sekoitettu vaaleaa ja tummaa leipää.

– Kokeile erilaisia täytteitä. Näistä jokaisesta riittää aina kolmeen leipäviipaleeseen. Uskallatko ottaa järjestyksessä seuraavan leivän? Millähän se mahtaa olla täytetty? Kati leikittelee.

Katso videolta, miten lämppäripelti valmistuu ja nappaa resepti: Lämminleipäpelti eli lämppärit pellillä

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat