Julkaistu
Jos sinulta jäi kasvissosekeittoa yli, käytä se sämpylätaikinaan! Nämä sämpylät valmistuvat todella vaivattomasti. Hävikkiruokaa parhaimmillaan.
- Aktiivinen valmistusaika: 15min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h 15min
Ainekset
- n. 5 dl valmista sosekeittoa (kuvan sämpylöihin käytetty tomaattista linssikeittoa)
- 1,5 tl suolaa
- 2 rkl siirappia
- 1 pussi kuivahiivaa
- 1 rkl öljyä
- n. 7– 9 dl sämpyläjauhoja- tai hiivaleipävehnäjauhoja
Valmistusohje
Kasvissose-sämpylät valmistetaan näin:
- Lämmitä sosekeittoa esimerkiksi kattilassa, niin että siitä tulee noin 42-asteista (hiivaa varten). Siirrä sosekeitto leivontakulhoon.
- Sekoita osaan jauhoista kuivahiiva ja lisää seos sosekeiton joukkoon. Lisää myös suola, siirappi ja öljy.
- Lisää jauhoja pikkuhiljaa ja vaivaa taikina tasaiseksi, kunnes se irtoaa hyvin käsistä ja kulhon reunoilta.
- Kohota taikinaa noin 20-30 minuuttia liinan alla lämpimässä paikassa.
- Pyörittele taikinasta sämpylöitä leivinpaperin päälle pellille ja kohota vielä 20 minuuttia.
- Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.