Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!
![Copyright: MTV. Photographer: Petra Tuominen. sampyla3](https://im.mtvuutiset.fi/image/8409976/landscape16_9/1600/900/7e57c2d3a246acf5c229651b586e5c5d/su/sampyla3.jpg)
Näihin sämpylöihin ihastui perheen 5-vuotiaskin! Sämpylöihin voi "piilottaa" helposti kasviksia.
MTV
Julkaistu
Jos sinulta jäi kasvissosekeittoa yli, käytä se sämpylätaikinaan! Nämä sämpylät valmistuvat todella vaivattomasti. Hävikkiruokaa parhaimmillaan.
- Aktiivinen valmistusaika: 15min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h 15min
Ainekset
- n. 5 dl valmista sosekeittoa (kuvan sämpylöihin käytetty tomaattista linssikeittoa)
- 1,5 tl suolaa
- 2 rkl siirappia
- 1 pussi kuivahiivaa
- 1 rkl öljyä
- n. 7– 9 dl sämpyläjauhoja- tai hiivaleipävehnäjauhoja
Valmistusohje
Kasvissose-sämpylät valmistetaan näin:
- Lämmitä sosekeittoa esimerkiksi kattilassa, niin että siitä tulee noin 42-asteista (hiivaa varten). Siirrä sosekeitto leivontakulhoon.
- Sekoita osaan jauhoista kuivahiiva ja lisää seos sosekeiton joukkoon. Lisää myös suola, siirappi ja öljy.
- Lisää jauhoja pikkuhiljaa ja vaivaa taikina tasaiseksi, kunnes se irtoaa hyvin käsistä ja kulhon reunoilta.
- Kohota taikinaa noin 20-30 minuuttia liinan alla lämpimässä paikassa.
- Pyörittele taikinasta sämpylöitä leivinpaperin päälle pellille ja kohota vielä 20 minuuttia.
- Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka