Ainesosa, joka tekee tavallisesta pyttipannusta todellisen arkiruokahitin: "Unohdettiin turhaan 90-luvulle"

hannagullichsen_HR_kaisujouppi_B8A4130
Testaa Hanna Gullichsenin pyttipannu. Kuva: Kaisu Jouppi/Otava. Otava

Arkiruokahitti-juttusarjassa vinkataan MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen parhaita ruokaohjeita. Tällä viikolla kokataan maukas pyttipannu!

Arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta. Suosittujen reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejä. Ota testiin esimerkiksi tämä supersuosittu lohipasta , nerokas ja nopea ruoka tortilloista, puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.

Tällä kertaa kokataan Hanna Gullichsenin pyttipannua.

Pyttipannu on helppoa arkiruokaa parhaimmillaan

Ruokavaikuttaja ja kokki Hanna Gullichsenin viime vuonna julkaistu Kokin kotiruokaa -keittokirja (Otava 2020) on kokoelma arkisia oivalluksia ja hyvänmakuista kotiruokaa. Kirja sisältää reseptejä, joita Hanna itse kokkaa arjessaan.

Teoksessa on muun muassa herkullisen arkipyttipannun resepti. Hannan pyttipannu on hyvin simppeli, mutta siinä piilee yksi oleellinen juju: mausteseos, joka saa pyttipannun maistumaan superhyvältä.

– Curry kannattaa kaivaa naftaliinista, tämä mainio mauste unohdettiin turhaan 90-luvulle. Voin ja sipulin kanssa se loihtii tavallisesta pyttipannusta taianomaisen herkullista, ei koreile ulkonäöllään, mutta kipuaa ykköspallille maussa. Testaa, jos et usko ja testaa varsinkin, jos uskot. Edellisenä päivänä keitetyt potut toimivat tässä hyvin, Hanna vinkkaa kirjassaan.

Hanna kertoo MTV:lle, että curryn voi reseptissä korvata myös esimerkiksi juustokuminalla. Mausteita vaihtamalla samasta ruokalajista saa loihdittua seuraavalla kerralla kuin uuden. 

– Ne on pieniä juttuja, jotka tekevät ruoasta astetta parempaa. Paistettuja perunoita rakastavat kaikki, tai ainakin minä. Jos löytyy jääkaapista eilispäivän perunoita, niin se on juhlapäivä, Hanna nauraa.

Videolla: Oletko koskaan tajunnut hyödyntää kalapuikkoja näin? Nerokas arkiruoka kalapuikoista ja muusista

0:47

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja