Mainos

Hannan himonuudeleissa on niin koukuttava kastike, että se vie ja sinä vikiset: "Kun sen on kerran maistanut ja tajunnut, kuinka hullun hyvää siitä tulee..."

Hanna Gullichsenin tuoreessa Kokin kotiruokaa -keittokirjassa esitellään rentoa, nopeaa ja maukasta arkiruokaa. Yksi kirjan resepteistä on keväällä hittiruoaksi noussut himonuudelit.

Videolta voit napata Kari Aihisen täydellisen nuudelivokin ohjeen!

Ruokavaikuttaja ja kokki Hanna Gullichsenin tuore Kokin kotiruokaa -keittokirja (Otava 2020) on kokoelma arkisia oivalluksia ja hyvänmakuista kotiruokaa. Kirja sisältää reseptejä, joita Hanna itse kokkaa arjessaan.

"Rentoa, usein nopeaa ja aina maukasta arkiruokaa. Pastat, pannut ja muut Hannan perheen suosikit", kuvaillaan Hanna Gullichsenin Kokin kotiruokaa -kirjan (Otava 2020) takakannessa. 

– Se on sellainen karanteenin aikana, itsekkäästä lähtökohdasta tehty kirja. Halusin kerätä yksiin kansiin ne ruoat, joita itse teemme. Eli kirja helpottaa myös meidän arkeamme, Hanna kertoo. 

Teoksen tarkoituksena on Hannan mukaan toimia inspiraationa eli reseptit ovat helposti muokattavissa oman jääkapin sisällön mukaan. 

– Toivoisin, että jengi löytää oivalluksia omaan tekemiseen. Tämä kirja on aihio, josta voi itse kehittää ruokia eteenpäin. 

Hannan himonuudelit koukuttavat

Kirjassaan Hanna vinkkaa ohjeen muun muassa koukuttaviin himonuudeleihin. Hanna kokkasi himonuudeleita keväällä Instagramin Sunnuntaiserviisi-livelähetyksessä ja niistä tuli heti hitti. 

– Nuudeleihin laitetaan vihanneksia ja kasviksia sen mukaan, mitä kaupasta löytyy. Keväällä käytin varhaiskaalia, kesällä kiinankalia. Joka tapauksessa ruokaan uppoaa melkein kilo kasviksia ihan huomaamatta, Hanna sanoo.

Himonuudeleiden nimi tulee ruokalajin koukuttavasta kastikkeesta, joka sisältää riisiviinietikkaa, soijakastiketta ja seesamiöljyä.

– En haluaisi koskaan, että ihmiset hankkivat mausteita vain yhden ruoan takia. Himonuudeleissa on kastike, jota voi käyttää tosi monessa muussakin ruoassa. Kun sen on kerran maistanut ja tajunnut, kuinka hullun hyvää siitä tulee, niin purkit löytävät käyttöön muussakin ruoanlaitossa, Hanna lupaa.

– Riisiviinietikka, soijakastike ja seesamiöljy tanssivat pannulla vihannesten kanssa sellaista polkkaa, että ne vievät ja sinä vikiset, hän toteaa kirjassaan.

Katso Hannan himonuudeleiden ohje ja kokeile kotona!


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja