Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jouluruoat, jotka kannattaa tehdä jo nyt!

Joululaatikot voi tehdä jo nyt pakkaseen, muistuttaa kotitalouden lehtori Anu Heinaro.
Joululaatikot voi tehdä jo nyt pakkaseen, muistuttaa kotitalouden lehtori Anu Heinaro. MTK
Julkaistu 13.12.2025 08:33
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Vältä viime hetken stressi, ja aloita jouluruokien valmistelu jo nyt.

Huomenta Suomessa aloitetaan lauantaina 13.12. toden teolla jouluvalmistelut. Kotitalouden lehtori Anu Heinaro kertoo muun muassa, mitä kaikkea joulukinkulle pitää tehdä ennen sen paistamista.

Herkullista joulupöytää kannattaa alkaa suunnittelemaan ja toteuttamaan jo nyt. Näin välttää viime hetken kiireen ja paniikin.

– Jos aikoo tehdä itse joululaatikoita, niin nyt olisi hyvä pitää laatikkolauantai! Eli voisi tehdä lanttulaatikoita, porkkanalaatikoita ja pakastaa ne, Heinaro vinkkaa.

Katso reseptit: Kinkun paisto-ohjeet ja pistaasikuorrute kinkulle

Laatikot, piparit ja saaristolaisleipä

Jos suunnitelmissa on perinteisen englantilaisen hedelmäkakun leipominen, niin nyt on hyvä hetki myös sille, jotta kakku ehtii maustua. Muut maustekakut vaativat vielä tässä vaiheessa pakastamista. 

– Piparit voi hyvin tehdä, ne säilyvät oikein hyvin.

Myös saaristolaisleivän leipomista voi jo harkita. Leipä paranee päivä päivältä ja säilyy Heinaron mukaan jo nyt jääkaapissa jouluun saakka.

Miten joulukinkku valmistellaan paistoa varten? Katso kotitalouden lehtori Anu Heinaron vinkit Huomenta Suomessa lauantaina klo 9.35 MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa!

Lisää aiheesta:

Älä tee tätä joulutorttuvirhettäSäästä aikaa ja hermoja jouluruokahässäkässä: "On hyvä pitää mielessä sallittu oikaisu"Näin Kari Aihinen kehottaa paistamaan joulukinkun – älä ainakaan sorru perusvirheeseen: "Tulee sahanpurua uunista ulos"Tv-kokki Alex Nurmi antaa tämän joulun ruokatrendit – paljastaa omat juhlapöydän suosikkinsaNäin Kari Aihinen neuvoo paistamaan joulukinkun – älä ainakaan sorru perusvirheeseen: "Sitten tulee sahanpurua uunista ulos"Keittiömestari muistuttaa: Älä tee tätä yleistä virhettä joululaatikoiden valmistuksessa!
JouluruokaRuokaHuomenta SuomiJoulukinkkuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jouluruoka
  • Eilen16:44
    Joulu

    Kokin täsmävinkit: Saat riisipuuron varmasti onnistumaan!

  • to06:47
    Huumori

    Margitin "ripulirullat" naurattavat somessa: "Taidan ilmoittaa itseni Koko Suomi leipoo -kisaan!"

  • ke16:44
    Ruoka

    Joulukinkkujen ehdoton ykkönen – ostatko sinäkin?

  • ke06:52
    Halpa vs. kallis

    Pipareiden makutestissä ylivoimainen voittaja – makuerot yllättivät

  • ti16:44
    Ruoka

    Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistä