Arkiruokahitti! Hannan helppoa kanapastaa on kokeiltava: "Jäätävän hyvää"

0:30 Näin mittaat oikean määrän spagettia

Arkiruokahitti-juttusarjassa esitellään MTV Uutisten Makuja-ruokasivun suosituimpia arkiruokaohjeita. Tämä koukuttava kanapasta on ruokavaikuttaja Hanna Gullichsenin käsialaa. 

Videolla: Näin mittaat aina oikean määrän spagettia!

Arkena moni kaipaa kotikeittiöönsä mahdollisimman sujuvaa ruoanlaittoa. Arkiruokaohjeelta toivotaan ennen kaikkea nopeutta ja helppoutta. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita. Reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejäkin. Ota testiin esimerkiksi tämä Natalian suosittu pasta, perinteinen ja helppo kanaviillokki tai Kari "Kape" Aihisen nokkela nuudeliruoka.

Itkettävän hyvää kanapastaa

Oletko jo testannut itkukanapastan? MTV Uutisten Makuja-ruokasivusto kertoi Hannan itkukanareseptistä keväällä 2019. Sosiaalisessa mediassa ylistettiin tuolloin nopeasti vain muutamasta raaka-aineesta valmistuvaa itkukanaa, joka maistuu taatusti koko perheelle.

Ruokavaikuttaja ja kokki Hanna Gullichsenin Kokin kotiruokaa -keittokirja (Otava 2020) on kokoelma arkisia oivalluksia ja hyvänmakuista kotiruokaa. Kirja sisältää reseptejä, joita Hanna itse kokkaa arjessaan.

– Se kantaa nimeä itkukana, koska se nyt vaan on niin älyttömän hyvää, itkettää jos se loppuu kesken, ruokavaikuttaja Hanna Gullichsen kirjoitti tuolloin blogissaan.

Hannan vuonna 2020 julkaistusta ruokakirjasta löytyy sen sijaan itkukanasta jalostettu pastaversio. 

– Kun eilisen päivän ruokaan, pastaan tai mihin vaan, lisää pankojauhoja ja parmesaania ja laittaa koko komeuden uuniin, se on kuin uusi ruoka, Hanna vinkkasi viime vuonna MTV:lle.

Hannan mukaan itkukanapastassa hitiksi noussut kastike yhdistetään pastan kanssa, kipataan päälle pankojauhoja ja parmesaania, ja koko komeus heitetään toviksi uuniin.

– Enemmän kuin osiensa summa, aivan jäätävän hyvää. Maistuu aivan pizzalle, totesi ystävä. Hämmentävää, mutta totta, Hanna kirjoittaa puolestaan kirjassaan.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja