Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jesse paljastaa takuuvarman kikan järisyttävän hyviin paistettuihin perunoihin: "Paistuvat kullanruskeiksi ja rapeiksi"

15:43Sikke Sumari perjantaina Viiden jälkeen -ohjelmassa
Julkaistu 28.09.2020 17:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Jesse Szewczyk kertoo parhaat vinkkinsä paistettujen perunoiden valmistamiseen.

Videolla: Sikke Sumarilta loistava ja rahaa säästävä perunavinkki, jota moni ei ole tullut edes ajatelleeksi: "Parempia kuin ranskalaiset"

Kuten jo aiemmin olemme kertoneet, paistetut perunat eli paistinperunat ovat mitä mainioin lisuke ruoalle kuin ruoalle. Täydellisiä paistettuja perunoita voi valmistaa vaikka tällä ylistetyllä kreikkalaisella metodilla. 

Nyt ruokasivusto The Kitchn’in ruokatoimittaja Jesse Szewczyk vinkkaa yhden takuuvarman tavan täydellisiin paistinperunoihin. Jessen mukaan kaikki lähtee oikeasta perunalajikkeesta.

 – Puikulaperunat sopivat täydellisesti paistinperunoiksi. Niiden kuoret paistuvat kullanruskeiksi ja rapeiksi ja sisältö on mehevän voinen. Puikulaperunat ovat myös täydellisen kokoisia – sinun täytyy vain puolittaa ne, Jesse vinkkaa.

Jessen mukaan puikulapaistinperunoiden paistamiseen kannattaa käyttää oliiviöljyn ja voin sekoitusta. Rasvan joukkoon Jesse lisää hieman hienonnettua valkosipulia, joka parantaa makua entisestään.

– Lopuksi viimeistelen vielä perunat lehtipersiljalla. Tämä on klassinen lisuke, joka sopii sekä arkeen että juhlaan.

3 vinkkiä täydellisiin paistinperunoihin

Kun haluat mahdollisimman rapsakoita ja herkullisia paistettuja perunoita, pidä nämä Jessen vinkit mielessä.

  1. Halkaise puikulaperunat pystysuunnassa. Näin saat runsaasti paistopintaa perunoille ja ihanan rapsakan pinnan.
  2. Älä laita liikaa perunoita pellille. Paista potut mieluummin erissä, äläkä ahda peltiä täyteen. Muuten perunat höyrystyvät paistumisen sijaan ja lopputulos on kaukana rapeasta.
  3. Kääntele pottuja paiston puolivälissä. Perunoiden peltiä koskettavat reunat ruskistuvat paljon nopeammin kuin päällysosat, joten potut kannattaa kääntää paiston puolivälissä tasaisen lopputuloksen varmistamiseksi.

Kaipaatko reseptiä? Testaa vaikka näitä: Järisyttävän hyvät paistetut perunat

Lue myös: Sikke Sumarilta loistava ja rahaa säästävä perunavinkki, jota moni ei ole tullut edes ajatelleeksi: "Parempia kuin ranskalaiset"

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Australialaismiehen vinkillä mielettömän rapeat perunat? – "Parhaimpia perunoita, joita olen koskaan tehnyt"Oletko jo testannut nerokasta perunaohjetta? Ruokatoimittaja ylistää: "Voisin syödä näitä joka päivä"Heti testiin! Sara hehkuttaa helppoa perunaohjetta: "Voisin syödä näitä joka päivä"Paistetuista perunoista tuli nettisensaatio – opiskelijapoika käytti äitinsä niksiä hittipottuihin: "Loistava tapa saada perunoista ekstrarapeita"Lauran paistetuissa perunoissa on yksi koukuttava ainesosa: "Pyydän anteeksi jo etukäteen, koska et pysty lopettamaan näiden syömistä"Taas on helppo niksi jaossa paistettuihin perunoihin: Isabellan potut ovat silminnähden täydellisiä – tässäkö niiden salaisuus?
RuokaPerunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • Eilen17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • 14.9.17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy