The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Jesse Szewczyk kertoo parhaat vinkkinsä paistettujen perunoiden valmistamiseen.
Videolla: Sikke Sumarilta loistava ja rahaa säästävä perunavinkki, jota moni ei ole tullut edes ajatelleeksi: "Parempia kuin ranskalaiset"
Kuten jo aiemmin olemme kertoneet, paistetut perunat eli paistinperunat ovat mitä mainioin lisuke ruoalle kuin ruoalle. Täydellisiä paistettuja perunoita voi valmistaa vaikka tällä ylistetyllä kreikkalaisella metodilla.
Nyt ruokasivusto The Kitchn’in ruokatoimittaja Jesse Szewczyk vinkkaa yhden takuuvarman tavan täydellisiin paistinperunoihin. Jessen mukaan kaikki lähtee oikeasta perunalajikkeesta.
– Puikulaperunat sopivat täydellisesti paistinperunoiksi. Niiden kuoret paistuvat kullanruskeiksi ja rapeiksi ja sisältö on mehevän voinen. Puikulaperunat ovat myös täydellisen kokoisia – sinun täytyy vain puolittaa ne, Jesse vinkkaa.
Jessen mukaan puikulapaistinperunoiden paistamiseen kannattaa käyttää oliiviöljyn ja voin sekoitusta. Rasvan joukkoon Jesse lisää hieman hienonnettua valkosipulia, joka parantaa makua entisestään.
– Lopuksi viimeistelen vielä perunat lehtipersiljalla. Tämä on klassinen lisuke, joka sopii sekä arkeen että juhlaan.