Jesse paljastaa takuuvarman kikan järisyttävän hyviin paistettuihin perunoihin: "Paistuvat kullanruskeiksi ja rapeiksi"

15:43 Sikke Sumari perjantaina Viiden jälkeen -ohjelmassa

The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Jesse Szewczyk kertoo parhaat vinkkinsä paistettujen perunoiden valmistamiseen.

Videolla: Sikke Sumarilta loistava ja rahaa säästävä perunavinkki, jota moni ei ole tullut edes ajatelleeksi: "Parempia kuin ranskalaiset"

Kuten jo aiemmin olemme kertoneet, paistetut perunat eli paistinperunat ovat mitä mainioin lisuke ruoalle kuin ruoalle. Täydellisiä paistettuja perunoita voi valmistaa vaikka tällä ylistetyllä kreikkalaisella metodilla. 

Nyt ruokasivusto The Kitchn’in ruokatoimittaja Jesse Szewczyk vinkkaa yhden takuuvarman tavan täydellisiin paistinperunoihin. Jessen mukaan kaikki lähtee oikeasta perunalajikkeesta.

 – Puikulaperunat sopivat täydellisesti paistinperunoiksi. Niiden kuoret paistuvat kullanruskeiksi ja rapeiksi ja sisältö on mehevän voinen. Puikulaperunat ovat myös täydellisen kokoisia – sinun täytyy vain puolittaa ne, Jesse vinkkaa.

Jessen mukaan puikulapaistinperunoiden paistamiseen kannattaa käyttää oliiviöljyn ja voin sekoitusta. Rasvan joukkoon Jesse lisää hieman hienonnettua valkosipulia, joka parantaa makua entisestään.

– Lopuksi viimeistelen vielä perunat lehtipersiljalla. Tämä on klassinen lisuke, joka sopii sekä arkeen että juhlaan.

3 vinkkiä täydellisiin paistinperunoihin

Kun haluat mahdollisimman rapsakoita ja herkullisia paistettuja perunoita, pidä nämä Jessen vinkit mielessä.

 1. Halkaise puikulaperunat pystysuunnassa. Näin saat runsaasti paistopintaa perunoille ja ihanan rapsakan pinnan.
 2. Älä laita liikaa perunoita pellille. Paista potut mieluummin erissä, äläkä ahda peltiä täyteen. Muuten perunat höyrystyvät paistumisen sijaan ja lopputulos on kaukana rapeasta.
 3. Kääntele pottuja paiston puolivälissä. Perunoiden peltiä koskettavat reunat ruskistuvat paljon nopeammin kuin päällysosat, joten potut kannattaa kääntää paiston puolivälissä tasaisen lopputuloksen varmistamiseksi.

Kaipaatko reseptiä? Testaa vaikka näitä: Järisyttävän hyvät paistetut perunat

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja