Sikke Sumarilta loistava ja rahaa säästävä perunavinkki, jota moni ei ole tullut edes ajatelleeksi: "Parempia kuin ranskalaiset"

15:43 Sikke Sumari perjantaina Viiden jälkeen -ohjelmassa

Muun muassa Kokkisota- ja MasterChef -kilpailujen tuomarina tunnettu, ravintoloitsija ja kokki Sikke Sumari vieraili perjantaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa. Sikke kertoi ohjelmassa muun muassa omasta suhteestaan ruokaan ja paljasti katsojille hävikkiviikon kunniaksi omia tapojaan vähentää ruokahävikkiä.

Kuten syyskuun alussa vietetyllä hävikkiviikolla uutisoitiin, suomalaiset heittävät ruokaa roskiin vuositasolla jopa 20-25 kiloa henkeä kohden. Televisiosta tuttu ruoka- ja ravintola-alan monitoiminainen Sikke Sumari vieraili viime perjantaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa ja otti kantaa myös hävikkikeskusteluun. Siken mielestä hävikkikilomäärä olisi hyvä muuttaa rahaksi, jolloin ihmiset tajuaisivat paremmin kuinka paljon he heittävät rahaa hukkan. 

–  Ihmisten pitäisi muistaa, että kun he ostavat sen porkkanan, niin he ostavat sen naatinkin. Kun he ostavat leivän, niin se maksetaan alusta loppuun. Ehkä siitä kuivuvasta kannikasta voisi tehdä korppujauhoja sen sijaan, että sen heittää pois ja ostaa korppujauhoja, kun haluaa leivittää jotain, Sikke totesi.

Hyödynnätkö vihanneksista kaikki syötävät osat?

Sikke muistutti Viiden jälkeen -ohjelmassa, että suurin osa vihannesten vihreistä osista, vaikka ne olisivat hieman nahistuneitakin, ovat käyttökelpoisia. Monet eivät yksinkertaisesti uskalla edes maistaa niitä. Sikke nosti ohjelmassa esimerkiksi kukkakaalin, josta kaikki osat ovat syötäviä. Silti moni repii jo kaupassa se uloimmat vihreät lehdet pois kannan kera. 

Sikke antoi ohjelmassa myös loistavan perunavinkin:

–  Myös perunan kuoret on syötäviä. Aijai kuule, kun perunankuoret pistää uuniin suolan ja oliiviöljyn kanssa ja tekee sitten hyvän dipin. Nam, ne ovat parempia kuin ranskalaiset, Sikke muistutti.


MasterChef 2020 MTV3-kanavalla tiistaisin kello 20 1. syyskuuta alkaen!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja