Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sikke Sumarilta loistava ja rahaa säästävä perunavinkki, jota moni ei ole tullut edes ajatelleeksi: "Parempia kuin ranskalaiset"

15:43Sikke Sumari perjantaina Viiden jälkeen -ohjelmassa
Julkaistu 14.09.2020 17:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Muun muassa Kokkisota- ja MasterChef -kilpailujen tuomarina tunnettu, ravintoloitsija ja kokki Sikke Sumari vieraili perjantaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa. Sikke kertoi ohjelmassa muun muassa omasta suhteestaan ruokaan ja paljasti katsojille hävikkiviikon kunniaksi omia tapojaan vähentää ruokahävikkiä.

Kuten syyskuun alussa vietetyllä hävikkiviikolla uutisoitiin, suomalaiset heittävät ruokaa roskiin vuositasolla jopa 20-25 kiloa henkeä kohden. Televisiosta tuttu ruoka- ja ravintola-alan monitoiminainen Sikke Sumari vieraili viime perjantaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa ja otti kantaa myös hävikkikeskusteluun. Siken mielestä hävikkikilomäärä olisi hyvä muuttaa rahaksi, jolloin ihmiset tajuaisivat paremmin kuinka paljon he heittävät rahaa hukkan. 

–  Ihmisten pitäisi muistaa, että kun he ostavat sen porkkanan, niin he ostavat sen naatinkin. Kun he ostavat leivän, niin se maksetaan alusta loppuun. Ehkä siitä kuivuvasta kannikasta voisi tehdä korppujauhoja sen sijaan, että sen heittää pois ja ostaa korppujauhoja, kun haluaa leivittää jotain, Sikke totesi.

Hyödynnätkö vihanneksista kaikki syötävät osat?

Sikke muistutti Viiden jälkeen -ohjelmassa, että suurin osa vihannesten vihreistä osista, vaikka ne olisivat hieman nahistuneitakin, ovat käyttökelpoisia. Monet eivät yksinkertaisesti uskalla edes maistaa niitä. Sikke nosti ohjelmassa esimerkiksi kukkakaalin, josta kaikki osat ovat syötäviä. Silti moni repii jo kaupassa se uloimmat vihreät lehdet pois kannan kera. 

Sikke antoi ohjelmassa myös loistavan perunavinkin:

–  Myös perunan kuoret on syötäviä. Aijai kuule, kun perunankuoret pistää uuniin suolan ja oliiviöljyn kanssa ja tekee sitten hyvän dipin. Nam, ne ovat parempia kuin ranskalaiset, Sikke muistutti.

Lue myös: Vuosi sitten Lidlin ruokaosastolla tehtiin oleellinen muutos ja syntyi kahden euron hittituote: "Nähdään fiksuna tekona ilmaston ja lompakon puolesta"

MasterChef 2020 MTV3-kanavalla tiistaisin kello 20 1. syyskuuta alkaen!

Lisää aiheesta:

Kaupan makaroni- tai maksalaatikkoa ei kannata lämmittää mikrossaSannan helppo broileriruoka valmistuu yhdessä astiassa: "Jää annoshinnaltaan alle kahteen euroon"Kaupan makaroni- tai maksalaatikkoa ei kannata lämmittää mikrossa! Sikke Sumarilta valmistusvinkkiÄlä lämmitä kaupan makaroni- tai maksalaatikkoa mikrossa! Sikke Sumarilta lyömätön valmistusvinkkiKoronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajille"Tämän vuoden ehdoton ykkösvinkkini" – suomalaisasiantuntijan yksinkertainen keino, jolla säästää rahaa, saa enemmän aikaa perheensä kanssa ja vähentää ruokahävikkiä
RuokaPerunaViiden jälkeenSikke SumariMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen16:58
    Hanna Sumari

    Hanna Sumarin uunilohi on nerokas – vain kolme ainesosaa: "Toimii vuosikymmenestä toiseen"

  • Eilen06:44
    Ruokakauppa

    Punalappuraivo repesi: Kaupan täti kertoo törkeästä "jemmausilmiöstä"

  • ti18:49
    Ilmastonmuutos

    Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaa

  • ti16:59
    Minna Kuukka

    Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!

  • ti09:50
    Ruokakauppa

    "Punalappuhyökkäys" Salossa: S-marketissa meni kuppi nurin, kun asiakkaat keksivät porsaanreiän