Heti testiin! Sara hehkuttaa helppoa perunaohjetta: "Voisin syödä näitä joka päivä"

shutterstock_1718600716
Litistetyt perunat voi valmistaa kotiuunissa tai grillissä. Shutterstock

Oletko jo kuullut litistetyistä perunoista eli lyttypotuista? Televisiosta tutun kokki Rachel Rayn ohjeella valmistat kutkuttavan hyvät ja pinnaltaan rapeat lyttyperunat.

Suomalaiset rakastavat perunaa ja MTV Uutisten Makuja-ruokasivuiltakin löytyy toinen toistaan herkullisempia perunaohjeita

Kerroimme jo viime kesänä litistetyistä perunoista eli niin sanotuista lyttypotuista. Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkasi tuolloin mainion pottuohjeen, jossa perunat litistetään ja paistetaan grillissä.

– Asettele kypsät, hieman jäähtyneet perunat kahden leivinpaperin väliin ja paina perunat lyttyyn kämmenen tai esimerkiksi kaulimen avulla. Perunoiden pitää painua kasaan, mutta niiden pitää kuitenkin jäädä vielä kokonaisiksi. Sudi perunoille öljyä ja grillaa rapeiksi. Ripsauta päälle suolaa ja tarjoile muun grilliruoan kaverina, neuvottiin Satokausikalenterin Facebook-sivuilla. 

Nyt oman lyttypottureseptinsä on jakanut myös televisiosta tuttu kokki Rachael Ray. Ray jakoi lyttyperunoiden reseptin TikTok-tilillään, missä se muodoistui kokin kaikkien aikojen hittivideoksi. 

Jos video ei näy, katso se täältä.

The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Sara Tane testasi Rayn perunaohjetta ja ylistää sitä vuolaasti. 

– Voisin syödä näitä joka päivä, Tane kirjoittaa.

Rachael Rayn lyttypotut eli litistetyt perunat

 1. Keitä pestyt, pienet perunat kuorineen suolatussa vedessä.
 2. Lyttää perunat tasaisiksi esimerkiksi lasin- tai kattilanpohjaa hyödyntäen – hellästi mutta varmalla otteella.
 3. Ripottele lytätyttyjen pottujen päälle reilusti oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paista leivinpaperin päällä 225-asteisessa uunissa, kunnes perunoista tulee päältä rapsakoita. Pottuja kannattaa kääntää paiston puolivälissä, jotta ne ruskettuvat kauniisti molemmilta puolilta.
 4. Perunoiden paiston aikana leikkaa yksi sitruuna puoliksi ja paahda kuivalla ja kuumalla pannulla puolikkaiden hedelmälihaa, kunnes se karamellisoituu.
 5. Purista karamellisoitunutta sitruunaa perunoille ja viimeistele vielä sormisuolalla.  

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja