Australialaismiehen vinkillä mielettömän rapeat perunat? – "Parhaimpia perunoita, joita olen koskaan tehnyt"
Nämä rapeat paistinperunat maistuvat taatusti varsinkin valkosipulin ystäville.
Täydellisten paahdettujen perunoiden etsintä vaikuttaa olevan päättymätön projekti. Uusia reseptejä ja niksejä tupsahtelee sosiaaliseen mediaan viikoittain ja jokainen vaikuttaa toinen toistaan herkullisemmalta.
Tuorein ohje tulee parikymppiseltä australialaiselta kokilta, Morgan Hipworthilta, jonka paahdetut perunat ovat enemmänkin paistetut, sillä miehen reseptiin ei kaivata lainkaan uunia, kirjoittaa brittijulkaisu Mirror.
Valkosipulilla maustettu paistoöljy takaa herkullisuuden
Hipworthin ohjeella valmistettujen perunoiden lupaillaan olevan erityisen rapeita ulkopuolelta, mutta silti ilmavia ja pehmoisia sisältä.
TikTok-tililleen jakamassa ohjeessa mies paljastaa, että paremman rapeuden saavuttaa uunin sijaan paistinpannulla. Miehen videota on katsottu liki 300 000 kertaa.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
– Kuori ja kuutioi perunat. Lisää ne kattilaan ja anna kiehua, kunnes ne pehmenevät. Valuta perunat ja levitä ne tarjottimelle, kunnes ne ovat täysin kuivia, Hipworth neuvoo videollaan.
Rapeat paistinperunat
1,5 kg perunoita
3 rkl hienoksi pilkottua rosmariinia
1 kokonainen valkosipuli
2,5 dl oliiviöljyä
merisuolaa
Seuraavaksi Hipworth pilkkoo valkosipulia ja paistaa sitä kattilassa oliiviöljyssä, jotta saa hyvän makupohjan paistetuille perunoilleen.
– Kuori valkosipulinkynnet ja pilko ne ohueksi, lisää ne kattilaan oliiviöljyn kanssa ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Tätä minä kutsun nestemäiseksi kullaksi, Hipworth toteaa.
Parinkymmenen minuutin jälkeen Hipworth siivilöi paahtuneet valkosipulit pois öljystä ja kaataa öljyn paistinpannulle.
– Lisää öljy pannulle ja kuumenna todella kuumaksi, lisää pannulle sitten perunat ja paista, kunnes niistä tulee todella rapeita. Lisää merisuola, rosmariini ja aikaisemmin paahtamasi valkosipulinkynnet ja sekoita.
– Nämä ovat parhaimpia perunoita, joita olen koskaan tehnyt, Hipworth toteaa.
Katso myös, kuinka valmistat Hasselbackan perunoita.
Lähde: Mirror
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan