Paistetuista perunoista tuli nettisensaatio – opiskelijapoika käytti äitinsä niksiä hittipottuihin: "Loistava tapa saada perunoista ekstrarapeita"

paistetut perunat peruna
Shutterstock

Insider-sivustolla kerrotaan erään opiskelijan perunareseptistä, josta on muodostunut valtava hitti videopalvelu TikTokissa. Perunat ovat saaneet inspiraationsa toisesta pottuhitistä.

Miten perunat kannattaa oikeasti keittää? Katso videolta Kari Aihisen tärpit. 

Oletko jo kuullut TikTokin kuuluisimmista perunoista? Opiskelija Jeremy Schekin paistettujen perunoiden resepti on kiinnostanut videopalvelussa jo 20 miljoonan katselukerran verran. Suosiosta vauhditti mediapersoona ja somevaikuttaja Kylie Jennerin antama tykkäys reseptille.

Inspiraatio perunareseptistä, joka kaatoi nettisivut

Insider-uutissivuston mukaan Jeremyn perunat ovat saaneet inspiraationsa näyttelijä Emily Bluntin kuuluisasta reseptistä. Bluntin resepti julkaistiin kokki Ina Gartenin sivuilla keväällä 2020 ja potuista muodostui niin suositut, että koko sivusto kaatui reseptin vuoksi

Nämä paistetut perunat ovat Inan mukaan “kermaisia sisältä ja rapeita päältä”. Järisyttävien pottujen salaisuus piilee valmistusmenetelmässä: perunoita keitetään hetki, jonka jälkeen niiden annetaan kuivua. Samalla öljyä kuumennetaan uunissa, jossa perunat paistetaan loppuun kullanruskeiksi ja rapeiksi.

Opiskelija Jeremyn versiossa perunat maustetaan muun muassa Old bay -mausteseoksella (voi korvata jollain toisella mausteseoksella, kuten cajun-mausteella), paprikajauheella, cayennepippurilla ja tuoreella rosmariinilla. 

Jos video ei näy, katso se täältä.

– Perunoiden keittäminen ennen paistamista on hyvin brittiläinen menetelmä, joka on ollut olemassa jo satoja vuosia. Yhdistin menetelmän mausteisiin, joita äitini yleensä käytti tehdessään paistettuja perunoita, Jeremy sanoo.

Jeremyn mukaan perunoihin kannattaa jättää kuoret, sillä tällä tavalla saa rapeamman pinnan ja säästyy myös turhalta vaivalta.

Näin hittiperunat valmistuvat

Pestyt perunat pilkotaan ensin ja laitetaan sitten hyvin suolattuun veteen kiehumaan 10-15 minuutiksi. Sitten vesi valutetaan pois ja perunoita pyöritellään kattilassa hieman, jotta ne saavat lisää paistumispintaa. Tämän jälkeen perunat kaadetaan uunipellille ja päälle ripotellaan oliiviöljyä. Sitten vain maustaminen, sekoitus ja uuniin kypsymään 225 asteeseen noin 15–25 minuutiksi.

Perunoita kannattaa käännellä puolessa välissä paistoa. Kun potut näyttävät 90-prosenttisen valmiilta, laita uuni kiinni ja jätä perunat vielä 10 minuutiksi uuniin.Tämä on Jeremyn mukaan tärkeä kikka, jonka hänen äitinsä on opettanut.

– Opimme ihan vahingossa, että tämä on loistava tapa saada perunoista ekstrarapeita. Äitini teki perunat hieman etukäteen ja jätti ne uuniin, jotta ne eivät jäähtyisi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja