Paistetuista perunoista tuli nettisensaatio – opiskelijapoika käytti äitinsä niksiä hittipottuihin: "Loistava tapa saada perunoista ekstrarapeita"
Insider-sivustolla kerrotaan erään opiskelijan perunareseptistä, josta on muodostunut valtava hitti videopalvelu TikTokissa. Perunat ovat saaneet inspiraationsa toisesta pottuhitistä.
Miten perunat kannattaa oikeasti keittää? Katso videolta Kari Aihisen tärpit.
Oletko jo kuullut TikTokin kuuluisimmista perunoista? Opiskelija Jeremy Schekin paistettujen perunoiden resepti on kiinnostanut videopalvelussa jo 20 miljoonan katselukerran verran. Suosiosta vauhditti mediapersoona ja somevaikuttaja Kylie Jennerin antama tykkäys reseptille.
Inspiraatio perunareseptistä, joka kaatoi nettisivut
Insider-uutissivuston mukaan Jeremyn perunat ovat saaneet inspiraationsa näyttelijä Emily Bluntin kuuluisasta reseptistä. Bluntin resepti julkaistiin kokki Ina Gartenin sivuilla keväällä 2020 ja potuista muodostui niin suositut, että koko sivusto kaatui reseptin vuoksi.
Nämä paistetut perunat ovat Inan mukaan “kermaisia sisältä ja rapeita päältä”. Järisyttävien pottujen salaisuus piilee valmistusmenetelmässä: perunoita keitetään hetki, jonka jälkeen niiden annetaan kuivua. Samalla öljyä kuumennetaan uunissa, jossa perunat paistetaan loppuun kullanruskeiksi ja rapeiksi.
Opiskelija Jeremyn versiossa perunat maustetaan muun muassa Old bay -mausteseoksella (voi korvata jollain toisella mausteseoksella, kuten cajun-mausteella), paprikajauheella, cayennepippurilla ja tuoreella rosmariinilla.
Jos video ei näy, katso se täältä.
– Perunoiden keittäminen ennen paistamista on hyvin brittiläinen menetelmä, joka on ollut olemassa jo satoja vuosia. Yhdistin menetelmän mausteisiin, joita äitini yleensä käytti tehdessään paistettuja perunoita, Jeremy sanoo.
Jeremyn mukaan perunoihin kannattaa jättää kuoret, sillä tällä tavalla saa rapeamman pinnan ja säästyy myös turhalta vaivalta.
Näin hittiperunat valmistuvat
Pestyt perunat pilkotaan ensin ja laitetaan sitten hyvin suolattuun veteen kiehumaan 10-15 minuutiksi. Sitten vesi valutetaan pois ja perunoita pyöritellään kattilassa hieman, jotta ne saavat lisää paistumispintaa. Tämän jälkeen perunat kaadetaan uunipellille ja päälle ripotellaan oliiviöljyä. Sitten vain maustaminen, sekoitus ja uuniin kypsymään 225 asteeseen noin 15–25 minuutiksi.
Perunoita kannattaa käännellä puolessa välissä paistoa. Kun potut näyttävät 90-prosenttisen valmiilta, laita uuni kiinni ja jätä perunat vielä 10 minuutiksi uuniin.Tämä on Jeremyn mukaan tärkeä kikka, jonka hänen äitinsä on opettanut.
– Opimme ihan vahingossa, että tämä on loistava tapa saada perunoista ekstrarapeita. Äitini teki perunat hieman etukäteen ja jätti ne uuniin, jotta ne eivät jäähtyisi.
TESTAA RESEPTI: Järisyttävän hyvät paistetut perunat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti