Järisyttävän hyvät paistetut perunat

Paistetut perunat
Shutterstock

Nämä paistetut perunat valmistuvat englantilaiseen tapaan näyttelijä Emily Bluntin ohjeella. Blunt paljasti reseptin Food Network -kanavalla kokki Ina Gartenin ruokaohjelmassa.

Ainekset

 • 1,5 rkl suolaa
 • 1 kg perunoita (esim. Rosamunda, puikulaperuna)
 • 1 dl kasviöljyä (varmista, että on tuoretta)

Lisäksi

 • Lehtipersiljaa
 • Karkeaa merisuolaa tai fleur de sel -suolankukkaa

Valmistusohje

Paistetut perunat valmistuvat näin: 1. Laita uuni lämpeämään 220 asteeseen.
 2. Kiehauta iso kattilallinen vettä ja lisää 2 rkl suolaa. Kuori tai pese perunat ja pilko noin 4-5 cm paloiksi. Lisää veden joukkoon ja odota, että vesi taas kiehuu. Alenna lieden lämpötilaa ja anna porista noin 8 minuuttia. Kaada perunat lävikköön ja vesi pois kattilasta. Laita perunat takaisin kattilaan kansi päällä ja ravista viiden sekunnin ajan.
 3. Asettele perunat varovasti ritilällä peitetyn pellin päälle. Anna kuivua vähintään 15 minuuttia.
 4. Kaada öljy isoon uunipannuun tai korkeareunaiseen puhtaaseen peltiin. Kääntele pannua, jotta öljy leviää. Laita pannu öljyn kanssa uuniin 5-7 minuutiksi tai kunnes öljy on savuavan kuumaa.
 5. Siirrä perunakuutiot varovasti uuniin öljyyn paistinlastan avulla. Pyörittele hieman, että perunat levittyvät öljyyn. Paista perunoita 45-60 minuuttia, välillä kääntäen, kunnes perunat ovat ruskistuneet ja rapeutuneet päältä. Viimeistelet perunat vielä suolalla ja pilkotulla lehtipersiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

 • masterchef2 (002)
  MasterChef Suomi

  MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja