Järisyttävän hyvät paistetut perunat
Julkaistu
Nämä paistetut perunat valmistuvat englantilaiseen tapaan näyttelijä Emily Bluntin ohjeella. Blunt paljasti reseptin Food Network -kanavalla kokki Ina Gartenin ruokaohjelmassa.
Ainekset
- 1,5 rkl suolaa
- 1 kg perunoita (esim. Rosamunda, puikulaperuna)
- 1 dl kasviöljyä (varmista, että on tuoretta)
Lisäksi
- Lehtipersiljaa
- Karkeaa merisuolaa tai fleur de sel -suolankukkaa
Valmistusohje
Paistetut perunat valmistuvat näin:
- Laita uuni lämpeämään 220 asteeseen.
- Kiehauta iso kattilallinen vettä ja lisää 2 rkl suolaa. Kuori tai pese perunat ja pilko noin 4-5 cm paloiksi. Lisää veden joukkoon ja odota, että vesi taas kiehuu. Alenna lieden lämpötilaa ja anna porista noin 8 minuuttia. Kaada perunat lävikköön ja vesi pois kattilasta. Laita perunat takaisin kattilaan kansi päällä ja ravista viiden sekunnin ajan.
- Asettele perunat varovasti ritilällä peitetyn pellin päälle. Anna kuivua vähintään 15 minuuttia.
- Kaada öljy isoon uunipannuun tai korkeareunaiseen puhtaaseen peltiin. Kääntele pannua, jotta öljy leviää. Laita pannu öljyn kanssa uuniin 5-7 minuutiksi tai kunnes öljy on savuavan kuumaa.
- Siirrä perunakuutiot varovasti uuniin öljyyn paistinlastan avulla. Pyörittele hieman, että perunat levittyvät öljyyn. Paista perunoita 45-60 minuuttia, välillä kääntäen, kunnes perunat ovat ruskistuneet ja rapeutuneet päältä. Viimeistelet perunat vielä suolalla ja pilkotulla lehtipersiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta