Taas on helppo niksi jaossa paistettuihin perunoihin: Isabellan potut ovat silminnähden täydellisiä – tässäkö niiden salaisuus?

Näin teet hasselbackan perunat 1:57 Näin teet hasselbackan perunat

Valmistuvatko täydelliset paistetut perunat TikTokissa villinneellä ohjeella? Kurkkaa Isabellan resepti.

Peruna kuuluu suomalaiseen keittiöön ja sitä voisi pitää yhtenä arkiruoanlaiton perusraaka-aineista. Perunasta valmistuu monenlaisia arkiruokasuosikkeja, kuten laatikoita, keittoja ja tietysti iki-ihanaa perunamuusia. Yksi varma suosikki ovat tietysti myös paistinperunat. 

Olemme jo aiemmin kertoneet erilaisia paistettujen perunoiden valmistusniksejä, joilla potuista tulee erityisen hyviä. Olet saattanut törmätä esimerkiksi näihin kreikkalaisiin paistettuihin perunoihin, jotka muodostuivat hitiksi viime syksynä. Klassiset kreikkalaiset perunat paistetaan uunissa oliiviöljyssä, sitruunamehussa ja kanaliemessä. Perunalohkot imevät itseensä maukasta nestettä, jolloin ne pysyvät mehevinä sisältä ja paahtuvat päältä ihanan rapsakaksi.

Isabellan täydelliset paistinperunat

Nyt brittilehti Mirror kertoo erään naisen perunanpaistovinkistä, josta on muodostunut uusi TikTok-hitti. TikTok-käyttäjä Izmott, oikealta nimeltään Isabella, tunnetaan ruoanlaittoon liittyvistä klipeistään ja nyt nainen vinkkaa, miten perunoista saa paistettua helposti päältä rapeita ja sisältä meheviä. 

Jos video ei näy, katso se täältä.

Isabellan perunoihin tarvitaan pottujen lisäksi jauhoja, valkosipulia, rosmariinia ja rasvaa. Isabella itse käyttää paistossa hanhenrasvaa, jota käytetään yleisesti brittikeittiöissä.

Kuorittuja perunoita esikeitetään hetki ja sillä välin uuni laitetaan lämpiämään 200 asteeseen. Sitten hienonnetaan valkosipulinkynsiä ja rosmariinia sen verran kuin perunoihisi haluat laittaa. Kun perunat ovat esikypsyneet, niitä ravistetaan hieman kattilassa tai kulhossa, jonka jälkeen ne leivitetään ohuella jauhokerroksella. Sitten perunat laitetaan uuninkestävään vuokaan, jossa on kuumaa (hanhen)rasvaa. Tässä vaiheessa perunat maustetaan hienonnetulla valkosipulilla ja rosmariinillä, potut laitetaan uuniin paistumaan 20 minuutiksi, jonka jälkeen niitä käännellään ja paistoa jatketaan vielä toiset 20 minuuttia. Paiston loppuvaiheessa uunin voi kääntää 225 asteeseen.

Brittilehti Mirrorin mukaan videolla näkyvä lopputulos puhuu puolestaan: Isabellan perunat ovat silminnähden kullanruskeita ja rapeita, siis täydellisiä. TikTokissa epäillään, että näistä perunoista tulee täydellisiä kevyen leivityksen ansiosta. Ehdottomasti kokeilemisen arvoista!

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.