Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lauran paistetuissa perunoissa on yksi koukuttava ainesosa: "Pyydän anteeksi jo etukäteen, koska et pysty lopettamaan näiden syömistä"

Shutterstock
Julkaistu 30.11.2020 13:19

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Taas olisi tyrkyllä uusi kikka tehdä paistetuista perunoista astetta parempia! Ravitsemusterapeutti Laura Fordin resepti sisältää ainesosan, joka tekee potuista takuulla koukuttavia, kertoo brittilehti Mirror.

Videolla Kari Aihinen paljastaa parhaan tekniikan perunoiden keittämiseen.

Paistetut perunat ovat klassikkolisuke, jonka voi valmistaa monin eri ainesosin ja niksein. Olet jo ehkä kuullut kreikkalaisista paistinperunoista, jotka nousivat hitiksi New York Timesin julkaistua reseptin. Myös Tomin seitsemän minuutin sekoituskikka kannattaa lukea, mikäli pitää päältä rapsakoista paistetuista perunoista.

LUE LISÄÄ: Törkeän hyvä ja helppo tapa tehdä paistetut perunat – tämän jälkeen et enää tee niitä muulla tavalla

Nyt australialainen ravitsemusterapeutti Laura Ford jakoi vuorostaan Instagramissa ohjeen koukuttaviin paistinperunoihin. Potut sisältävät makua parantavan ainesosan, joka löytyy luultavasti sinunkin keittiöstäsi. 

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

– Nämä hunaja-voiperunat ovat koukuttavimmat paistetut perunat ikinä. Täydellinen balanssi suolaista ja makeaa rapeilla reunoilla. Pyydän anteeksi jo etukäteen, koska et pysty lopettamaan näiden syömistä, Laura kirjoittaa Instagramissa.

Hunaja-voiperunat

2 kg perunoita, pestynä ja pilkottuna
2 rkl oliiviöljyä
50 g voita
Grillaus- tai yleismaustetta
suolaa ja pippuria
1-2 rkl hunajaa (riippuen kuinka makean lopputuloksen haluat)
(tuoretta timjamia koristeluun)

1.    Keitä pestyjä ja pilkottuja perunoita kattilassa 4-5 minuuttia. Laita uuni sillä välin lämpeämään 200 asteeseen. 

2.    Laita isoon reunalliseen uunipeltiin/vuokaan voi ja oliiviöljy ja laita uuniin 2 minuutiksi, jotta voi sulaa. Lisää pellille valutetut perunat ja pyörittele voi-öljyseoksessa. Mausta yleismausteella, suolalla ja pippurilla. Varmista, että perunat ovat levittyneet pellille tasaisesti. Voit myös paistaa potut kahdella erillisellä pellillä, jos tila ei riitä. 

3.    Paista perunoita uunissa 30 minuuttia, kääntele ja paista vielä 25-30 minuuttia lisää.  Tämä on vain arvioitu aika, joten jos perunasi näyttävät rapeilta jo kullanruskeilta jo aiemmin, ota ne uunista ulos.

4.    Ripottele perunoiden päälle hunajaa (tai vaahterasiirappia) ja viimeistele tuoreella timjamilla.

LUE MYÖS: Muista tämä aina, kun ostat ja syöt perunaa – muuten menee pieleen: "Pilaa helposti koko ruokalajin"

Lisää aiheesta:

Paras tapa tehdä paistetut perunat – keitinveteen kannattaa lisätä yllättävä ainesosaAustralialaismiehen vinkillä mielettömän rapeat perunat? – "Parhaimpia perunoita, joita olen koskaan tehnyt"Ylistetty ohje testissä: Näiden pottujen sanotaan olevan "Instagramin rapeimmat perunat" Kristinan vinkki nostaa paistetut perunat aivan uudelle tasolle: "Pannu uuniin ja taikoja tapahtuu"Heti testiin! Sara hehkuttaa helppoa perunaohjetta: "Voisin syödä näitä joka päivä"Paistetuista perunoista tuli nettisensaatio – opiskelijapoika käytti äitinsä niksiä hittipottuihin: "Loistava tapa saada perunoista ekstrarapeita"
RuokaPerunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • Eilen17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • pe17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • to17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • to11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin