Lauran paistetuissa perunoissa on yksi koukuttava ainesosa: "Pyydän anteeksi jo etukäteen, koska et pysty lopettamaan näiden syömistä"

paistetut perunat peruna
Shutterstock

Taas olisi tyrkyllä uusi kikka tehdä paistetuista perunoista astetta parempia! Ravitsemusterapeutti Laura Fordin resepti sisältää ainesosan, joka tekee potuista takuulla koukuttavia, kertoo brittilehti Mirror.

Videolla Kari Aihinen paljastaa parhaan tekniikan perunoiden keittämiseen.

Paistetut perunat ovat klassikkolisuke, jonka voi valmistaa monin eri ainesosin ja niksein. Olet jo ehkä kuullut kreikkalaisista paistinperunoista, jotka nousivat hitiksi New York Timesin julkaistua reseptin. Myös Tomin seitsemän minuutin sekoituskikka kannattaa lukea, mikäli pitää päältä rapsakoista paistetuista perunoista.

Nyt australialainen ravitsemusterapeutti Laura Ford jakoi vuorostaan Instagramissa ohjeen koukuttaviin paistinperunoihin. Potut sisältävät makua parantavan ainesosan, joka löytyy luultavasti sinunkin keittiöstäsi. 

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

– Nämä hunaja-voiperunat ovat koukuttavimmat paistetut perunat ikinä. Täydellinen balanssi suolaista ja makeaa rapeilla reunoilla. Pyydän anteeksi jo etukäteen, koska et pysty lopettamaan näiden syömistä, Laura kirjoittaa Instagramissa.

Hunaja-voiperunat

2 kg perunoita, pestynä ja pilkottuna
2 rkl oliiviöljyä
50 g voita
Grillaus- tai yleismaustetta
suolaa ja pippuria
1-2 rkl hunajaa (riippuen kuinka makean lopputuloksen haluat)
(tuoretta timjamia koristeluun)

1.    Keitä pestyjä ja pilkottuja perunoita kattilassa 4-5 minuuttia. Laita uuni sillä välin lämpeämään 200 asteeseen. 

2.    Laita isoon reunalliseen uunipeltiin/vuokaan voi ja oliiviöljy ja laita uuniin 2 minuutiksi, jotta voi sulaa. Lisää pellille valutetut perunat ja pyörittele voi-öljyseoksessa. Mausta yleismausteella, suolalla ja pippurilla. Varmista, että perunat ovat levittyneet pellille tasaisesti. Voit myös paistaa potut kahdella erillisellä pellillä, jos tila ei riitä. 

3.    Paista perunoita uunissa 30 minuuttia, kääntele ja paista vielä 25-30 minuuttia lisää.  Tämä on vain arvioitu aika, joten jos perunasi näyttävät rapeilta jo kullanruskeilta jo aiemmin, ota ne uunista ulos.

4.    Ripottele perunoiden päälle hunajaa (tai vaahterasiirappia) ja viimeistele tuoreella timjamilla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!