Kaikki Pandan suklaatuotteet ovat nyt palmuöljyttömiä, kertoo Ilta-Sanomat.
Panda on poistanut kiistellyn palmuöljyn muun muassa suosituista, monen suomalaisen joulupöydästä löytyvistä suklaakonvehdeista. Pandalta kerrotaan Ilta-Sanomille, että yrityksen tavoitteena on luopua kaikesta palmuöljyn käytöstä vuoden 2021 loppuun mennessä. Toukokuusta alkaen kaikki suklaatuotteet ovat jo palmuöljyttömiä, mutta esimerkiksi täytelakuissa palmuöljyä vielä on.
– Työ palmuöljyn korvaamiseksi on jo käynnissä, ja täytelakritseissakin palmuöljy poistuu vuoden 2021 alussa, Suomen Orklan viestintäjohtaja Nina Olin kertoo Ilta-Sanomille.
Ilta-Sanomien mukaan Pandan suklaalevyissä ei ole käytetty palmuöljyä pitkään aikaan ja sen on tarkkasilmäinen kuluttaja saattanut huomata tuoteselosteesta. Nyt pakkauksissa on kuitenkin entistä näkyvämpi merkintä palmuöljyttömyydestä.
Kiistelty palmuöljy
WWF kertoo, että palmuöljy on maailman eniten käytetty kasviöljy. Sitä käytetään moniin arkisiin tuotteisiin, kuten margariiniin, kekseihin, aamiaismuroihin, jäätelöön, kynttilöihin ja pesuaineisiin. Palmuöljyn kysynnän odotetaan lisääntyvän tulevaisuudessa merkittävästi. Palmuöljyn käytön varjopuoli on kuitenkin sen vaikutukset sademetsiin: laajeneva palmuöljyn tuotanto on yksi merkittävimmistä metsäkadon aiheuttajista Kaakkois-Aasian sademetsissä.
