Taffelin tuotteet palaavat nyt raaka-aineiltaan ennalleen, eli palmuöljy vaihtuu takaisin auringonkukka- ja rapsiöljyyn.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin toukokuussa 2022 Taffelin sipsien ja muiden snacks-tuotteiden raaka-ainemuutoksesta.
Ukrainan sodan aiheuttaman raaka-ainepulan vuoksi Taffelilla, ja monissa muissakin elintarvikeyrityksissä, jouduttiin etsimään auringonkukkaöljylle korvike. Ukraina on normaalitilanteessa maailmanlaajuisesti suurin auringonkukkaöljyn tuottaja, ja tuottaa yhdessä Venäjän kanssa noin 80 prosenttia globaalista volyymista.
– Tämän volyymin poisjääminen vaikuttaa luonnollisesti koko elintarviketoimialaan ja auringonkukkaöljylle pitää löytää vaihtoehtoisia raaka-aineita, Taffelin omistavan Orklan Suomen viestintäjohtaja Nina Olin kertoi viime toukokuussa MTV Uutisille.
Lue lisää: Taffelin sipseihin merkittävä muutos toukokuun loppupuolella – yhtä raaka-ainetta ei nyt saa: "Vaikuttaa luonnollisesti koko elintarviketoimialaan"
Kuluttaja-lehden mukaan auringonkukkaöljyä korvattiin Ukrainan sodan aiheuttaman raaka-ainepulan vuoksi palmuöljyllä ja muilla kasviöljyillä eri valmistajilla myös esimerkiksi pakasteperunoissa, tonnikalassa ja kasvirasvalevitteissä.